Politihund bider pige på 11 år i Aarhus

En hund fra Østjyllands Politi bed pige i ballen og benet i Aarhus-forstaden Højbjerg. Hændeligt uheld, siger politiet om episoden

Den 11-årige pige blev bidt i forbindelse med politiets aktion mod et igangværende indbrud på Rundhøj Allé i Højbjerg. Foto: Google Street View

Den 11-årige pige blev bidt i forbindelse med politiets aktion mod et igangværende indbrud på Rundhøj Allé i Højbjerg. Foto: Google Maps

1 af 2

En pige på 11 år blev tirsdag bidt af en af Østjyllands Politis hunde i Aarhus-forstaden Højbjerg. Der er tale om et hændeligt uheld, lyder det fra politiet.

Episoden skete tirsdag eftermiddag kl. 15.43, da betjente var på udkig efter en indbrudstyv.

Læs også Regn tvinger skolefly til landing i lufthavn

De var rykket ud på en melding om et igangværende indbrud på Rundhøj Allé i Højbjerg. En hundefører gik med en hund om bagved en blok, hvor en gruppe børn var. De blev forskrækkede og begyndte at løbe væk.

Vi er så kede af det. Sådan noget her sker yderst sjældent, og hundeføreren er om nogen ked af det.

Leif Kristensen, Østjyllands Politi

- Det forvirrede så desværre hunden, som bed ud efter en af pigerne. Den er trænet til at kunne sådan noget, men omstændighederne var så meget uheldige i denne sag, siger vicepolitikommissær hos Østjyllands Politi, Leif Kristensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Slap nådigt fra biddet

Han fortæller, at hele politikredsen og især den pågældende hundefører er ulykkelige efter episoden tirsdag. 

- Vi er så kede af det. Sådan noget her sker yderst sjældent, og hundeføreren er om nogen ked af det. Han stoppede ligesom resten af patruljen eftersættelsen og hjalp pigen, fortæller Leif Kristensen.

Man fulgte barnet hjem og talte med forældrene. Hun slap heldigvis nådigt fra biddet.

Læs også Ingen fare på færde: Røg på havnen er blot en øvelse

- Pigen fik mindre skrammer og et tandmærke. Hun var på skadestuen og få renset såret og få en stivkrampevaccination, siger vicepolitikommissæren. 

De følgende dage har Østjyllands Politi besøgt pigen og familien, og torsdag har hun været i skole igen og har det tilsyneladende fint.