Politiets teori om knivdrab: Det kan være en "bytter"

Østjyllands Politi arbejder intensivt på at finde gerningsmændene til knivdrab i Aarhus Vest, som lige nu efterforskes som hævnaktion

Drabet på en ung mand i Hasle i det vestlige Aarhus er en blandt flere episoder af vold, knivstikkeri og drab, som har fundet sted de seneste måneder.

Ifølge Østjyllands Politi er der næppe tale om et tilfældigt sammenfald. Lige nu er der en stor efterforskning i gang for at finde gerningsmændene til knivstikkeriet, der nu er endt som knivdrab, onsdag aften. 

Politiet var massivt tilstede på Ryhavevej efter knivstikkeriet onsdag aften. 
Politiet var massivt tilstede på Ryhavevej efter knivstikkeriet onsdag aften.  Foto: Local Eyes

To mænd blev i nat anholdt, og endnu to personer er i politiets søgelys. Teorien er, at der kan være en sammenhæng mellem drabat og lignende episoder i de kriminelle miljøer den seneste tid. Drabet kan måske være en hævnaktion: 

- Vi har en teori om, at det er en "bytter" for en tidligere episode, siger politiinspektør Lau Thygesen fra Østjyllands Politi. 

Om politiets teori om hævnaktion holder stik, er uvist. Faktum er dog, at der har været flere episoder, hvor mistanken har været rettet mod konflikter mellem grupperinger. 

Efterforsker sammenhæng

Den 19. oktober 2016 - for præcis tre måneder siden - blev en 30-årig mand stukkket ihjel på Kappelvænget i Aarhus Vest. Kun to kilometer fra det sted, at en ung mand onsdag aften mistede livet.

quote Vi har en teori om, at det er en "bytter" for en tidligere episode

Lau Thygesen, politiinspektør, Østjyllands Politi

Også i den sydlige ende af Aarhus i Rosenhøj-området i Viby, Rundhøj i Højbjerg og Hasselager, har politiet flere gange rykket ud til voldsepisoder. Senest mandag, hvor en 23-årig og en 24-årig mand blev stukket ned og hårdt såret i Hasselager. Det knivstikkeri fandt altså sted blot to døgn før, at den unge mand på Ryhavevej i Hasle igår, onsdag, blev dræbt. 

Om knivstikkeriet, drabet på Kappelvænget i Hasle eller de andre episoder har en sammenhæng med nattens knivdab på Ryhavevej, forsøger politiet nu at opklare. 

Er der en sammenhæng mellem drabet på Ryhavevej og de ting, der eksempelvis er sket i Rundhøj og Rosenhøj?

- Det kan der meget vel være. Vi arbejder ud fra, at der kan være en sammenhæng med blandt andet det i Rundhøj og Rosenhøj, siger politiinspektør Lau Thygesen. 

VIDEO - Local Eyes: Politiets teknikere var onsdag aften i gang med at undersøge gerningsstedet. 
VIDEO - Local Eyes: Politiets teknikere var onsdag aften i gang med at undersøge gerningsstedet.