Politiet søger vidner: Hjort fundet med bedøvelsespil i benet

En sika-hjort er blevet aflivet, efter den i weekenden blev fundet skudt med en bedøvelsespil i Marselisborg Dyrehave.

Østjyllands Politi håber på hjælp fra offentligheden til at finde frem til den person, der har skudt en sika-hjort med en bedøvelsespil.

Fredag bemærkede gæster i Marselisborg Dyrehave i Aarhus en hjort gå rundt med en bedøvelsespil i benet og slog derfor alarm til den ansvarlige for dyrehaven.

I løbet af weekenden har man ledt efter hjorten, som først søndag morgen blev fundet - og her havde den fortsat pilen siddende i sig.

Medarbejderne i Dyrehaven valgte at aflive hjorten, da det er uvist præcist hvilket stof, den har fået i sig.

- Vi har sikret pilen og undersøgt dyret for forskellige spor. Ud fra dyrets reaktion og pilen, der er brugt, tyder det på, at det drejer sig om et bedøvende stof, siger Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi.

Har du set noget?

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen og vil gerne høre fra vidner, der kan have set en person med et gevær eller andet mistænksomt i området. Ifølge politiet er gerningstidspunktet formentlig mellem torsdag og fredag i sidste uge, og der er formentlig anvendt professionelt udstyr.

Ifølge politiet kan det ikke udelukkes, at flere hjorte er blevet skudt, da der ikke er et overblik over, om der mangler hjorte i dyrehaven i det sydlige Aarhus.

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

Lige nu overvejer dyrehaven, om der i den kommende tid skal holdes ekstra øje med dyrene.

- Vi vil i den nærmeste fremtid formentlig holde et øget opsyn med dyrene i dyrehaven, siger Niels Jørgen Friis, der er ansvarlig for Marselisborg Dyrehave.

Han fortæller, at han i løbet af sine 13 år på stedet aldrig har oplevet noget lignende.