Politiet overhørte nødråb

Beboere ringede forgæves efter hjælp

Kort før to studerende på Skjoldhøjkollegiet i Brabrand blev mishandlet af tre voldsmænd, ringede andre beboere til politiet og bad om hjælp.

De ville have politiet til at pacificere de tre mænd, der spredte skræk på det store kollegium natten til tirsdag. Men politiet sendte ikke mandskab af sted.

- Hvis politiet var kommet, da vi ringede over 112, kunne de brutale overfald måske været undgået, siger en af beboerne til Århus Stiftstidende.

Halvanden time efter opkaldet var to mandlige studerende så slemt medtaget af slag og spark, at de begge blev indlagt på hospitalet efter mishandlingen på deres værelser.

Politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi har undersøgt sagen. Han bekræfter opkaldet.

- Vi kan se at opringningen er gået i »overløb«. Det vil sige at 112-centralen hos Østjyllands Politi på det tidspunkt har været overbelastet.  Så går alarmen videre til en anden 112 central i landet. Sådan er systemet. Hvis det havde været medarbejdere hos Østjyllands Politi, der fik opkaldet, havde de sandsynligvis sendt en patrulje eller to derud, fordi der tidligere er sket alvorlige hændelser i og omkring kollegiet, siger Mogens Brøndum til Århus Stiftstidende.