Politiet øger tilstedeværelse i Aarhus V resten af weekenden

En skudepisode fredag eftermiddag førte til uro i Gellerupparken. Politiet vil derfor være ekstra til stede i det vestlige Aarhus resten af weekenden.

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fortalte fredag aften på et pressemøde, at politiet vil øge tilstedeværelsen i Aarhus V i resten af weekenden.

Politiet vil være massivt til stede i Gellerupparken resten af fredag aften og nat, mens man også vil have ekstra bemanding i det vestlige Aarhus i resten af weekenden.

Det fortalte Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen på et pressemøde kl. 19 fredag aften.

- Vi håber på, at der hurtigt igen bliver fredeligt og roligt i det vestlige Aarhus, sagde han på pressemødet.

Læs også Knivbevæbnet mand skudt af politiet ved demonstration

Pressemødet kom på baggrund af en episode fredag eftermiddag, hvor politiet skød en knivbevæbnet mand i benet i forbindelse med en demonstration. Efter episoden udbrød der uroligheder i Gellerupparken, hvor maskerede mænd kastede sten og affyrede fyrværkeri mod politiet. 

- Vi har ikke anholdt nogen i forbindelse med uroen, men forsøger at identificere folk, der har kastet sten eller affyret fyrværkeri mod politiet, lød det fra Klaus Arboe Rasmussen. 

Han oplyser samtidig, at der igen er "forholdsvist stille og roligt" i det vestlige Aarhus. 

Der blev fredag afgivet skud i forbindelse med en demonstration i Digterparken i Aarhus.  Foto: Øxenholt foto

Kender ikke motiv

Det var i forbindelse med en demonstration, at en 52-årig mand trak en kniv og forcerede politiets afspærring. Politiet affyrede varslingsskud og råbte manden an, men manden reagerede ikke på ordrerne fra politiet, som affyrede et skud, der ramte manden i benet. 

Politiet kender dog endnu ikke noget til mandens motiv. 

- Efterforskningen er kun ganske få timer gammel, så hvad der ligger til grund og motivet er fortsat uafklaret.

Læs også Uro efter skudepisode: Betjente ramt af sten og fyrværkeri

Tidligere fredag annoncerede Stram Kurs på Facebook, at Rasmus Paludan ville brænde koranen af ved en demonstration i Gellerupparken fredag eftermiddag. Politiet kunne dog ikke bekræfte, om der var tale om et attentatforsøg mod partilederen Rasmus Paludan. 

- Det er også noget af det, vores efterforskning skal vise. Vi er så tidligt i efterforskningen, at det er umuligt for mig at sige, om det er det ene eller andet, siger Klaus Arboe Rasmussen.

00:13

 I videoen ses episoden fra fredag, hvor den 52-årige bliver anholdt. Video: Øxenholt Foto. 

Luk video