Politiet leder efter Lisbet i kloakker og brønde

Flere nye henvendelser har fået politiet til at genoptaget eftersøgningen af den forsvundne Lisbet Nielsen fra Risskov.

Politiets eftersøgning retter sig mod området omkring hendes bolig på Engholms Allé i Risskov i det nordlige Århus. Det var her, den 46-årige Lisbet Nielsen boede og sidst blev set tilbage i oktober sidste år.

Politiet har tidligere gennemgået området, men nye henvendelser i sagen gør, at ordensmagten nu leder igen.

- Vi har fået flere henvendelser omkring ændringer i området, som gør, at vi reagerer. Så vi har bl.a. været ude at grave. Men jeg vil ikke nærmere ind på de enkelte henvendelser, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs oplysninger kommer flere af henvendelserne fra beboere på vejen, hvor Lisbet Nielsen boede. Flere har haft problemer med deres afløb. Derfor har politiet og myndighederne især koncentreret deres eftersøgning i og omkring områdets brønde og kloakanlæg.

Forsvundet i otte måneder

Lisbet Nielsen blev meldt savnet den 23. oktober sidste år, og politiet formoder, at hun er blevet dræbt. Kort tid efter hendes forsvinden blev Lisbet Nielsens kæreste, den 42-årige Bjarne Østergaard Madsen, anholdt og sigter for drab. Men han begik selvmord i sin celle i arresten inden grundlovsforhøret.

Siden har politiet forsøgt at finde den forsvundne kvinde både med jagerfly, dykkere og hunde - bl.a. i flere skovområder på Djursland - men uden held. Og i begyndelsen af januar indstillede politiet eftersøgningen.

- Selve eftersøgningen med fly og dykkere er indstillet, men efterforskningsarbejdet fortsætter. Det er trods alt en drabssag, siger Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Håber på afklaring

Selvom det er ubehageligt at tænke på, hvad der kan være sket, håber flere af naboerne i Risskov, hvor Lisbet Nielsen boede, nu på en afklaring.

- Vi håber på, der kommer en afslutning. Det vil være godt - ikke mindst for familien, fortæller Ole og Else Olesen, der er genboer til Lisbet Nielsens lejlighed på Egholms Allé. Lejligheden blev først ryddet i sidste uge og står nu tom.

Indtil videre har politiet ikke haft held med den nye eftersøgningen, men regner med at genoptage arbejdet sidst på ugen.

- Så lang tid, der er noget relevant at gå efter, så fortsætter vi eftersøgningen med alt det materiel, vi har til rådighed, lyder det fra politiet.