Politiet jagter Black Army

Mange medlemmer af ny bande anholdt

Arkivfoto.

Østjyllands Politi har gennem den seneste tid anholdt og varetægtsfængslet "halvdelen" af medlemmerne fra banden Black Army, der er en ny bande i Aarhus Vest.

Det oplyser Østjyllands Politi torsdag i en pressemeddelelse.

- Østjyllands Politi har valgt en skarp kurs over for begyndende grupperinger i bandemiljøet, og således har man nu halvdelen af den mindre gruppe af Black Army folk i Aarhus Vest varetægtsfængslet, oplyser politiet.

Senest blev to fra banden, en 25-årig og en 27-årig torsdag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for besiddelse af skydevåben.

- Østjylland er generelt ikke plaget af bander. Og når vi observerer begyndende grupperinger, som for eksempel når nogle begynder at "uniformere" sig under bestemte navne, så bliver der holdt ekstra øje med dem, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi.

Østjyllands Politi er tilbageholdende med oplysninger om de mange sager mod medlemmerne af Black Army, da de er blevet ført for lukkede døre, men Jesper Bøjgaard Madsen fortæller, at politiet siden juni har haft særligt fokus på banden.

- Det er primært af unge mænd mellem 18 og 30 år, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Han ønsker ikke at kommenterer på, om skudepisoderne og uroen i slutningen af foråret har forbindelse til Black Army, eller hvor mange medlemmer politiet skønner, at banden har.