Politiet indfører visitationszone i Aarhus Vest

Østjyllands Politi indfører visitationszone og skærpet strafzone i det vestlige Aarhus.

Lørdag lå der blomster og lys på det sted, hvor en 21-årig blev skudt og dræbt fredag i sidste uge.

Det sker på baggrund af den verserende bandekonflikt i Brabrand og Trillegården. Det er politiets vurdering, at drabet på en 21-årig mand fredag i sidste uge er en del af i gangværende konflikt mellem to grupperinger fra Brabrand og Trillegården i det vestlige Aarhus. 

- Vi vil ikke acceptere, at der bliver skudt i gaderne, og vi skal have sat en stopper for den ulmende uro og kriminalitet, der skaber utryghed hos beboerne i de berørte områder. Derfor tager vi nu to redskaber i brug i form at både en visitationszone og en skærpet strafzone i et område omkring Trillegården, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse. 

Læs også 21-årig dræbt af skud - Politiet søger vidner

Politiet vil med de nye tiltag forsøge at fjerne nogle af de våben, de to grupperinger er i besiddelse af. 

- Visitationszonen er et godt værktøj til at få fundet eventuelle stik-, slag- og skydevåben, så de kommer væk fra gaden, mens muligheden for en markant øget straf, som følge af den skærpede strafzone, forhåbentlig kan få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang, siger Klaus Arboe Rasmussen.

FAKTA

I en visitationszone kan politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben.
 

I en skærpet strafzone kan straffen blive forhøjet for bestemte former for utryghedsskabende kriminalitet, som fx hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven, hvis kriminaliteten bliver begået inden for zonen.

Følgende områder er omfattet af de nye tiltag: 

  • Nordlig afgrænsning: Edwin Rahrs Vej – strækningen fra Åby Ringvej til Hejredalsvej
  • Vestlig afgrænsning: Hejredalsvej – strækningen fra Edwin Rahrs Vej til Røgelvej
  • Østlig afgrænsning: Åby Ringvej – strækningen fra Silkeborgvej til Edwin Rahrs Vej
  • Sydlig afgræsning: Silkeborgvej – strækningen fra Røgelvej til Åby Ringve