Politiet igen på hash-aktion

Tirsdag blev seks sigtet, efter Østjyllands Politi slog til mod hash-handel iMølleparken i Aarhus

Foto: Google Street View

I alt blev seks personer sigtet, da Østjyllands Politi endnu en gang lagde vejen forbi Mølleparken i det centrale Aarhus som en del af den målrettede indsats mod køb og salg af hash i parken.

Fire personer blev sigtet for besiddelse af hash, efter politiet havde set dem købe det i parken.

Efterfølgende tog politiet kontakt til de to personer, de havde set sælge stofferne. De blev begge fundet med hash på sig, og de er begge sigtet for salg af hash. Derudover fik den ene konfiskeret et kontantbeløb, som politiet formoder stammer fra handel med stoffer.

Se også: Ti sigtet i hash-aktion

Politiet havde også en aktion i Mølleparken tirsdag i sidste uge, her blev i alt 10 personer sigtet.

- Vi har en løbende indsats mod Mølleparken, fordi vi jo har kunnet konstatere, at der bliver solgt hash dernede, siger politikommissær Kristian Harlev, der er leder af specialpatruljen i Østjyllands Politi, til tv2oj.dk.

Ifølge Østjyllands Politi medfører besiddelse af hash i små mængder en bøde på 2.000 kroner. Salg af hash medfører som udgangspunkt syv dages fængsel. Begge straffe gælder, når man bliver taget første gang, og bliver man taget igen, stiger både bøden og tiden, man skal i fængsel.

- Det er ikke de store mængde, vi finder. For de gør det, at der kommer nogle og leverer til dem, så det ikke er så meget, de mister, hvis de bliver opdaget, siger Kristian Harlev.

Politiet kan give personer forbud mod at opholde sig i for eksempel Mølleparken i op til to år, hvis de gentagne gange bliver taget med euforiserende stoffer.

Men denne gang var der ingen gengangere blandt de sigtede.