Politiet i stor færdselskontrol: 119 km/t og bilen fuld af børn

Østjyllands Politi har de seneste dage afholdt en større færdselskontrol i Østjylland

01:48

De to store arrangementer i Østjylland lørdag i form af Classic Race i Aarhus og Allingåbro Motor Festival gav anledning til, at politiet over de seneste dage har afholdt en tre dages færdselskontrol.

Kontrollen førte til i alt 128 sigtelser heraf var 37 af dem så grove, at der nu lægges op til en betinget frakendelse af kørekortet.

Indsatsen viser, at der stadigvæk er et behov for at sætte ind over for trafikanter, der viser manglende forståelse for gældende færdselsregler.

Amrik Singh Chadha, politikommissær

- En ung kvinde blev målt til at køre 119 km/t på den ydre ringvej i Aarhus, mens et barn på fem år kravlede rundt i bunden af bilen og legede med en iPad, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Om den konkrete sag skriver politiet desuden, at bilen var fyldt op med børn i en sådan grad, at der ikke var mulighed for, at den femårige kunne spænde sig fast med en sele.

Østjyllands Politi kunne konstatere, at den unge kvinde langt fra var den eneste, der ikke kunne overholde hastighedsgrænsen. Politiet fortæller blandt anden om en bilist, der blev taget i at køre 168 kilometer i timen på motorvejen ud for Randers, hvor der ellers kun måtte køre 110.

Læs også Politi søger vidner efter overfald i Horsens

Så skulle man måske tro, at den bilist havde forstået budskabet, men allerede lørdag måtte politiet igen stoppe den samme person, denne gang på motorvejen uden for Aarhus. Bilisten kørte med 175 kilometer i timen, hvor hastighedsgrænsen ellers var 110. 

Der lægges derfor nu op til en frakendelse af kørekortet for den pågældende bilist.

Læs også Østeuropæere anholdt: Hvem ejer disse stjålne cykler?

I alt modtog 34 personer et klip i kørekortet for at køre for stærkt.

- Indsatsen viser, at der stadigvæk er et behov for at sætte ind over for trafikanter, der viser manglende forståelse for gældende færdselsregler, og derfor vil sådanne indsatser også fremadrettet blive prioriteret af politiet, udtaler politikommissær fra Færdselssektionen ved Østjyllands Politi, Amrik Singh Chadha, i en pressemeddelelse.

Politiets færdselsaktion varede fra torsdag 18. til lørdag 20. maj.

Tal fra kontrollen

128 sigtelser

37 overtrædelser af så grov karakter, at der lægges op til en betinget frakendelse af kørekortet

34 personer får klip i kørekortet for manglende overholdelse af hastighedsgrænserne

10 klip for at køre frem mod rødt lys