Politiet er tavse i 'voldsom og grænseoverskridende' politisag

Det bliver ikke Østjyllands Politi, der løfter sløret for, hvad der ligger til grund for, at Kontaktstedet og UC Gadeplan er lukket og meldt til politiet.

Onsdag aften fik politikerne i Social- og Beskæftigelsesudvalget i Aarhus Kommune en fortrolig orientering om årsagen til, at to af kommunens tiltag i det vestlige Aarhus er lukket ned og anmeldt til Østjyllands Politi. 

Politikerne vil ikke sige, hvad de har fået at vide, men Gert Bjerregaard fra Venstre kalder sagen for voldsom. 

Ved du noget?

Tip os

Østjyllands Politi bekræfter, at de har modtaget anmeldelse i sagen. De oplyser, at der er tale om flere forhold, men der stopper informationerne. 

- Det er et sted, der er meget lille med få medarbejdere, så vi kan ikke sige noget af hensyn til de involverede, siger kommunikationsmedarbejder Jacob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han ønsker ikke at oplyse, om politiet har sigtet nogen i sagen, ligesom Østjyllands Politi heller ikke kan fortælle, hvilke forhold der er anmeldt.

Mur af tavshed

Sagen kom frem tirsdag aften, da Aarhus Kommune udsendte en pressemeddelelse. Her kunne man læse, at de to steder var lukket midlertidigt på grund af mistænkelige forhold.

Siden har Gert Bjerregaard fra Venstre krævet, at oplysninger i sagen bliver delt med offentligheden. Onsdag fik han selv en orientering sammen med resten af Social- og Beskæftigelsesudvalget. 

Men han må ikke dele det, han har fået oplyst på, da der er tale om en igangværende efterforskning.  

- Jeg kan ikke komme tættere ind på redegørelsen, andet end at jeg kan sige, at det er grænseoverskridende og voldsomt, hvad der er sket på stedet, lyder det onsdag aften fra Gert Bjerregaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Rådmand Anders Winnerskjold ønsker heller ikke at tale om sagen for nuværende. Det skriver han i en SMS til TV2 ØSTJYLLAND.