Politiet efterlyser mand og kvinde: Hjalp 79-årig efter blodigt overfald

Et voldsomt røveriforsøg efterlod en 79-årig kvinde med blodige skader, og nu efterlyser politiet de to personer, der kom offeret til undsætning.

Politiet leder efter to civile redningsfolk, der kom en 79-årig kvinde til undsætning, da hun netop var blevet overfaldet og forsøgt røvet.

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere fortalt historien om den voldsomme episode, som Anita Christensens farmor blev udsat for weekenden forinden.

Overfaldet skete, da den 79-årige var på vej hjem fra et besøg i Højbjerg i den sydlige del af Aarhus og var nået til området omkring Fredensvang. To unge mænd på en knallert kørte op på siden af hende og  forsøgte at fravriste hende hendes taske. De endte med at skubbe hende omkuld, så hun slog hovedet i jorden, inden de forsvandt fra stedet.

Overfaldet kostede den 79-årige et blåt øje, en stor bule i hovedet, skrammer på benene og venstre arm og tommelfinger, kunne hendes barnebarn fortælle på vegne af hende.

- Hvis de havde haft lyst til at stjæle hendes pung, kunne man forstå, at det var, fordi de manglede penge. Men det er bare meningsløs vold, sagde Anita Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Heldigvis for det 79-årige offer stoppede en kvinde og en mand i en bil efterfølgende ved gerningsstedet og hjalp hende med at få stoppet blødningerne.

Efter overfaldet lavede Anita Christensen et Facebook-opslag om episoden, hvor hun blandt andet efterlyste den kvinde og mand, der hjalp farmoderen, og det samme gør Østjyllands Politi altså nu.

- Jeg vil gerne give en buket blomster og sige tak. Jeg synes, de bliver modstykket til det her meningsløse vold. At de vælger at stoppe op og hjælpe, hvor nogle ville blive bange og tænke, at de passer sig selv, sagde Anita Christensen dengang.

Opslaget har i skrivende stund fået flere end 3.200 delinger på Facebook og flere hundrede kommentarer.

Politiet skriver torsdag, at man ønsker at komme i kontakt med kvinden og manden, da deres forklaringer kan hjælpe efterforskningen videre. Det 79-årige offer vurderer, at parret var omkring 25-30 år og muligvis kørte i en blå bil.

- Vi har kigget videoovervågning igennem, foretaget afhøringer og generelt eftersøgt vidner i sagen for at finde frem til gerningsmændene, men det er desværre ikke lykkedes os endnu. Nu håber vi, at parret, der hjalp den 79-årige, tager kontakt til os, så vi kan finde ud af, hvad de har set, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup i en pressemeddelelse.

Den 79-årige kvinde har kun kunnet give et sparsomt signalement af gerningsmændene, som hun vurderer til at være 16-17 år og kørte uden hjelm.

Oplysninger i sagen kan meldes til Østjyllands Politi på telefon 114.


202485714_530418468305364_6297141153694246627_n

play VIDEO: Østjyske fodboldfans i rørende hyldest til Eriksen

20200325-134454-2-1920x1279we

Rejserestriktionerne lempes markant - danskerne kan tage på sommerferie i hele EU

Soundbox Soundboks Anlæg højtaler Musik Botanisk Have Støj

Regler for soundbokse skærpes: Nu skal der være ro alle dage klokken 20.00

Børnehuset Næringen i Risskov er en integreret institution med en vuggestue og en børnehave del. Sammenlagt har børnehaven 70 børn.

Børnehave genåbnet efter fund af indisk coronavariant

Natasja 1 ny

play Kunder raser: Er endt med halvfærdige tatoveringer og ubrugelige gavekort

Christian Eriksen hospital

Hjertelæge: Nogle fodboldspillere vil fortsat kunne spille med hjertestarter

Dagens mest læste