Politiet efterforsker flere tips i abe-sag

Østjyllands Politi har fået flere tips og henvendelser fra borgere og efterforsker nu videre i sagen.

En lille tamarin-abe blev i weekenden spottet på fri fod i Skødstrup nord for Aarhus, og selvom den senere blev fundet, overlevede den ikke.

Kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, fortæller, at politiet har fået flere henvendelser angående aben.

- Vi har fået flere tips og henvendelser fra borgere. Det er noget, vi nu skal arbejde videre med for at kunne sige mere sikkert, hvad der er foregået. Det er for tidligt at sige noget om det nu, siger Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at sager med eksotiske dyr er en sjældenhed hos Østjyllands Politi.

- Umiddelbart er det ikke noget, vi ser ofte, siger Jakob Christiansen.

Mistanke fra Randers Regnskov

Randers Regnskov har meldt ud, at man, tre dage inden aben blev set løbe frit omkring, var blevet tilbudt to aber af samme art af en mand.

- Da vi talte med manden senere, var der kun én tilbage. Om det lige præcis er denne her abe, det ved vi jo ikke med sikkerhed, men det er påfaldende, at den befinder sig i samme område, fordi det er ikke en abe, man ser ofte, sagde Brian Rasmussen, der er udstillingschef hos Randers Regnskov, til TV2 ØSTJYLLAND søndag.

Østjyllands Politi efterforsker nu, om der er en sammenhæng mellem tilbuddet til Randers Regnskov og aben fra Skødstrup.