Politiet efter stor bombeaktion: Der var ingen bombe

Der var ingen bombe i den kasse, som i dag var skyld i, at Rulle Marie blev tilkaldt

03:49

Politiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi har kun sparsomme oplysninger om dagens politiaktion efter bombetrussel.

1 af 2

Østjyllands Politi måtte mandag kort efter middag afgive 3-4 varselsskud i forbindelsen med en episode ved Østre Skovvej i Risskov.

En mand havde tidligere på dagen indtelefoneret en bombetrussel mod den spanske konsul i Aarhus.

Den samme mand - formoder Østjyllands Politi - blev fundet ved psykiatrisk hospital i Risskov, hvor han angiveligt ikke ville følge politiets anvisninger.

Politiet var talstærkt til stede ved Psykiatrisk Hospital i Risskov. Foto Øxenholt Foto Foto: Øxenholt foto

Ingen bombe

Med sig havde han en mindre kasse, da han blev anholdt. Derfor lavede politiet en sikkerhedsafspærring på 100 meter og tilkaldte ammunitionsrydningstjenesten.

Ifølge politiinspektør hos Østjyllands Politi, René Raffo, var der dog ingen bombe i kassen.

- Jeg kan ikke sige andet end, at han havde en kasse med. Den er blevet åbnet af Rulle Marie og bomberydere. Der var ikke sprængstof i den her kasse, siger René Raffo.

Læs også Stor politiaktion efter bombetrussel: Varselsskud afgivet

Ukendt motiv

Østjyllands Politi har endnu ikke afhørt manden og ønsker ikke at sige noget om mandens motiv. Afhøringen kommer til at ske i løbet af mandag aften.

Ifølge politiinspektør René Raffo fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at manden bevægede sig rundt i området. Patruljevogne bliver sendt til stedet, og de får kontakt med manden. Han cykler dog væk fra stedet, hvorefter politiet affyrer 3-4 varselsskud.

00:55

Du kan se video fra aktionen optaget af Local Eyes her. 

Luk video

Politiet skal nu lave nærmere undersøgelser af kassens indhold. Formodningen er, at den samme mand stod bag den indtelefonerede bombetrussel mod den spanske konsul i Aarhus.

Der var ingen bombe i kassen.

Kendt af politiet

Østjyllands Politi ønsker ikke at kommentere på spørgsmålet om, manden er tidligere eller nuværende patient på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

Manden er i forvejen kendt af politiet. For hvad vil politiet dog ikke ud med.

- Noget tyder på, at manden bliver fremstillet i morgen, siger politiinspektør René Raffo.

00:59

Her rykker ammunitionsrydningstjenesten ud på stedet.

Luk video