Politiet dropper sag om billede af statsministerdukke

Politiet har vurderet, at efterforskningen af 29-årige Vivian Alexandru skulle standses. Hun blev sigtet for at have truet Mette Frederiksen ved at dele billede af statsministerdukke.

Østjyllands Politi har besluttet at droppe sagen mod Vivian Alexandru, der var sigtet for at have truet statsminister Mette Frederiksen (S) ved at offentliggøre et billede af en omstridt dukke fra en demonstration.

- Sagen om dukkebilledet er i dag sluttet med påtaleopgivelse. Der var ingen trussel. Min klient er glad, skriver hendes advokat, Jonas Christoffersen, på Twitter.

Politiet har vurderet, at efterforskningen af sagen skulles standses, og den vurdering var Statsadvokaten enig i. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Efter vi har gennemgået materialet i sagen, er sigtelsen blevet frafaldet, da hverken vi eller Statsadvokaten mener, der er noget bevis for, at kvinden har delt billedet med den hensigt at true nogen, siger politidirektør Kirsten Dyrman. 

Kunne ikke udelukke strafbar handling

Vivian Alexandru er 29 år og bor i Aarhus. Hun delte billedet i en gruppe på Facebook og blev efterfølgende opsøgt af politiet på sin adresse og anholdt.

Vivian Alexandru
Vivian Alexandru

I offentligheden har flere rejst spørgsmålstegn ved, hvorvidt politiet alene gik ind i sagen, fordi der var tale om en Facebook-side med kritik af corona-indsatsen. Det afviser politidirektøren.

- Vi fik en anmeldelse fra en bekymret borger, og den reagerede vi på. Vi kunne umiddelbart ikke udelukke, at der var tale om en strafbar handling, og den juridiske vurdering på det tidspunkt var, at kvinden skulle sigtes for trusler, siger Kirsten Dyrman.

Glad for hurtig afgørelse

Hun anerkender, at forløbet kan have været voldsomt for den pågældende kvinde.

- Jeg kan sagtens forstå, hvis det har været en ubehagelig oplevelse for hende, og jeg er glad for, at sagen så hurtigt blev afgjort, siger politidirektøren. 

Billedet stammer fra en demonstration mod coronarestriktionerne, der fandt sted i København i januar, og forestiller en Mette Frederiksen-dukke med ild i.

Dukken er påmonteret et skilt med teksten "Hun må og skal aflives". 

Østjyllands Politi oplyser, at de ikke gør yderligere i sagen. 

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Dagens mest læste