Politiet bekræfter: Sigtet i abe-mysteriet har tilstået

Politiets formodede gerningsmand har erkendt, at det var ham, der slap en lille abe løs i Skødstrup nord for Aarhus.

Den sigtede i sagen om den lille tamarin-abe, der løb frit omkring og senere døde, har erkendt de faktiske forhold.

Det oplyser Nordjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har en gerningsmand, og han har også erkendt forholdet, siger Henrik Jensen, politikommissær i Nordjyllands Politis dyrevelfærdsenhed, der også dækker Østjylland og Midt- og Vestjylland.

I slutningen af maj forlød det, at en lille abe løb rundt ved Skødstrup nord for Aarhus. Aben, en såkaldt tamarin-abe, blev senere fundet i en garage og bragt ind til en dyrelæge, hvor den dog desværre døde.

VIDEO: Se indslag om abe-dødsfaldet her.

Hvordan ender et eksotisk dyr på en eng i Skødstrup? Det er det store spørgsmål, der melder sig, efter en lille abe i går blev indfanget og senere aflivet. Nu viser det sig, at Randers Regnskov for nylig blev tilbudt en lignende abe. Og regnskoven mistænker derfor en sammenhæng.

Senere blev manden anholdt og sigtet i sagen. Et af sporene kom fra Randers Regnskov, der kort forinden var blevet tilbudt at købe to tamarin-aber af en privat ejer.

I øjeblikket venter dyrevelfærdsenheden på obduktionsrapporten af den lille abe, der døde i forbindelse med sagen.

- Vi skal finde ud af, hvad var skyld i, at den døde. Vi har sigtet ham for at have behandlet den groft uforsvarligt ved at lukke den ud naturen, men vi ved endnu ikke, hvad den konkret døde af, siger Henrik Jensen.

- Den var jo tynd og udmagret, så det kan jo være sygdom. Når vi har fået dødsårsagen på plads, kan vi lave den rigtige sigtelse.

Det forventes, at obduktionsrapporten ligger klar i næste uge.