Politiet bekræfter: Betonklodser sat op efter formodet terrorforsøg

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi bekræftet en offentlig hemmelighed; betonklodserne i Frederiksgade blev sat op, fordi en 33-årigs vanvittige kørsel gennem gaden efterforskes som et terrorforsøg.

Der er direkte forbindelse mellem betonklodserne i Frederiksgade og terrorsigtelsen mod en 33-årig mand, der for en måned siden ræsede gennem Aarhus og udsatte adskilliges liv for fare.

Det bekræfter Østjyllands Politi tirsdag formiddag, hvor den 33-årige igen er stillet for en dommer.

De forebyggende betonklodser, som politiet kalder foranstaltningen, blev opstillet efter dialog med Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Aarhus Kommune, fremgår det af en udsendt pressemeddelelse.

"De er sat op med det formål at vanskeliggøre og helst forhindre gennemkørsel med høj hastighed, da vi naturligvis skal gøre alt, hvad vi kan for at øge trygheden og for at forhindre, at noget lignende kan ske samme sted igen,” siger Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi.

Betonklodserne er ifølge politiet en midlertidig løsning, og politikredsen er i dialog om en permanent løsning, fremgår det af det udsendte.

Tirsdag formiddag sidder den 33-årige mandlige sigtede foran en dommer ved Retten i Aarhus, hvor anklagemyndigheden forsøger at få forlænget hans varetægtsfængsling. Han har siddet fængslet i fire uger.