Politiet: Banden Loyal to Familia er fortid i Aarhus

Østjyllands Politi vurderer, at københavnsk bande ikke længere har en afdeling i Aarhus

LTF har siden foråret 2017 forsøgt at få fodfæste i Aarhus. Foto: Ritzau Scanpix

I sommeren 2018 var bandekonflikten i Aarhus Vest så omfattende, at Østjyllands Politi måtte have hjælp fra andre politikredse. Foto: Scanpix

1 af 2

I foråret 2017 forsøgte den københavnske bande Loyal to Familia (LTF) at etablere sig i Aarhus.

Det førte til skyderier, bevidste påkørsler, masseslagsmål og visitationszoner og en række voldelige sammenstød mellem LTF og en lokal gruppering i det vestlige Aarhus.

Læs også Bande fra Nørrebro vil have magten i Aarhus

I sommeren 2017 var bandekonflikten i Aarhus Vest så omfattende, at Østjyllands Politi måtte have hjælp fra andre politikredse.

00:37

VIDEO: Konflikten i Aarhus begyndte i slutningen af maj 2017, hvor den københavnske bande Loyal to Familia (LTF) angiveligt forsøgte at etablere sig i byen. Det har siden ført til konflikter med lokale grupperinger. Videoen er fra januar 2018.

Luk video

Borgmester: God nyhed

I løbet af den tid som bandekonflikten har varet, er en række bandemedlemmer blevet anholdt og fængslet.

- Det er vores vurdering, at Loyal to Familia ikke længere er i Aarhus. Det bygger vi på, at der ikke længere er nogen aktiviteter i byen, der udspringer af den her bandegruppering, siger politidirektør i Østjyllands Politi, Helle Kyndesen til TV2 ØSTJYLLAND.

02:07

VIDEO: Ifølge politidirektør i Østjyllands Politi Helle Kyndesen har banden Loyal to Familia ikke længere en afdeling i Aarhus.

Luk video

Ifølge Østjyllands Politi har politiets tryk på banderne ført til, at Loyal to Familia ikke længere har en afdeling i Aarhus.

- Det er en glædelig nyhed, at Loyal to Familia ikke længere har aktiviteter i Aarhus. Det betyder ikke, at der ikke er grupper af mennesker i vores by, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

01:18

VIDEO: Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) mener, at det er en glædelig nyhed, at banden Loyal to Familia ikke længere har en afdeling i Aarhus. Hør hele interviewet her.

Luk video

Det skulle gerne skabe mere tryghed i de områder, der har været berørt af bandekonflikten.

Læs også Minister om bandekrig: - De er jo fuldstændig bindegale

Loyal to Familia kommer oprindeligt fra Nørrebro i København.

Hvem er Loyal to Familia?

* Loyal To Familia blev dannet i 2012 i København som en udløber af den tidligere Blågårds Plads-banden.
 

* Bandens logo er et dødningehoved og to pistoler.
 

* Loyal To Familia spillede sidste sommer en stor rolle i bandekonflikten i København. Det resulterede i adskillige skudepisoder forskellige steder i hovedstadsområdet.
 

* Gruppen lå ifølge politiet sidste sommer i konflikt med flere grupperinger fra blandt andet Mjølnerparken og Nordvestkvarteret.
 

* Banden består primært af indvandrere og efterkommer af indvandrere, men der er også etniske danskere i gruppen. Den har afdelinger flere steder i landet.
 

* Sidste år forsøgte LTF ligeledes at få fodfæste i Aarhus. Det kom til en voldsom konflikt i den vestlige del af byen og betød blandt andet, at politiet indførte en visitationszone i byens vestlige udkant.
 

* Også i Malmø og Helsingborg i Sverige har LTF forsøgt at etablere sig.
 

* Adskillige LTF-medlemmer afsoner i disse år fængselsstraffe eller sidder varetægtsfængslet for personfarlig kriminalitet.
 

* Lederen er den pakistanskfødte Shuaib Khan. Han blev i november udvist af Danmark i seks år i en dom afsagt ved Højesteret. Han er tidligere blevet idømt fængsel i otte år for dødsvold.
 

* I 2013 forklarede han, at "vi er et broderskab".
 

* Loyal To Familia blev forbudt i september, da Københavns Politi med tilladelse fra Rigsadvokaten nedlagde et midlertidigt forbud mod banden.
 

* Det er dermed ulovligt at bære eller anvende bandens kendetegn i offentligheden, indtil retten har besluttet, om banden kan opløses endeligt.
 

Kilder: Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, Politiken, Ritzau