Politiet angrebet med brosten

Betjent såret og politibiler fik smadret ruder i Gellerup

En betjent blev torsdag aften såret, da en gruppe unge angreb politiet i Gellerupparken i det vestlige Aarhus.

Angrebet fandt sted kort før klokken 23, hvor patruljevognen var på vej i garage. På et repos over gadeniveau blev der smidt sten efter bilen.

- Da den ene politiassistent steg ud, kom der en regn af brosten fra de unge. Betjenten blev ramt på det ene ben og senere kørt på skadestuen. Politiassistenten er nu sygemeldt, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den anden betjent i vognen var også tæt på at blive ramt. Ifølge politiet observerede betjenten på et tidspunkt en brosten komme flyvende kun 30 cm fra hans hoved.

Patruljevognens bagrude blev knust under angrebet.

Fandt molotov-cocktail
Kort efter episoden sendte Østjyllands Politi forstærkninger til området, men de unge brostenskastere valgte at flygte fra stedet.

Det er derfor endnu ikke lykkedes politiet at pågribe gerningsmændene.

Ifølge politiet blev der kastet i alt 29 brosten mod patruljen. Kort derfra fandt betjentene desuden en molotovcocktail.

- Vi formoder, at den også skulle have været anvendt som kasteskyts, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er ærgerligt
Politiet efterlyser tre drenge eller mænd i alderen 14 til 18 år. De er alle spinkle og mellem 165 og 175 cm høje.

De tre drenge var muligvis også involveret i et andet angreb på politiet tidligere på aftenen kort derfra.

Her blev der kastet en halvanden kilo tung metalgenstand gennem en siderude på en anden politibil, efter at politiet havde anholdt to unge.

- To politibiler bliver angrebet på én dag, og en politiasistent kommer til skade. Det er ærgerligt, at en lille gruppe unge ballademagere skal ødelægge det for de mange velintegrerede unge, som opfører sig pænt i Gellerup, siger politikommissær Mogens Brøndum til TV 2 | ØSTJYLLAND.