Politiet aflyser alle køreprøver i Aarhus

Østjyllands Politi aflyser samtlige køreprøver i Aarhus på grund af vejret

Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Det voldsomme snevejr og den hårde blæst får konsekvenser for de kommende bilister. Østjyllands Politi har aflyst samtlige køreprøver mandag.

Læs også Barskt mandagsvejr: Voldsom snefygning og isslag

- Vi har aflyst alle køreprøver, siger Jacob Christiansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er fornuftigt at aflyse, når man ikke kan komme omkring på en ordentlig måde.

Michael Rask, indehaver, Rask Køreskole

Det er den kraftige snefygning og den dårlige sigtbarhed, der gør, at de køresagkyndige har vurderet, at ingen skal sætte sig i en bil for at tage en køreprøve i dag.

- Dem, der står for at afholde køreprøverne mener simpelthen, at det er uforsvarligt at sende bilisterne afsted i dette vejr, siger Jacob Christiansen.

 

00:19

Vagtchef hos Østjyllands Politi, Bo Christensen, fortæller her om aflysningen af køreprøverne.

Luk video

Kørelærer: Det er fornuftigt

Køreprøverne sendes normalt afsted på Bautavej i det vestlige Aarhus.

- Det er fornuftigt at aflyse, når man ikke kan komme omkring på en ordentlig måde, siger indehaver af Rask Køreskole, Michael Rask, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Pas på i trafikken: Risiko for isslag mandag morgen

Ifølge kørelæreren er det værste ved vejret, at de helt nye bilister har svært ved at navigere i trafikken, når man ikke kan se striberne på vejen, og så er det selvfølgelig farligt, når der er glat, og bremselængden forøges kraftigt.

- Man kan sige, man skal selvfølgelig kunne køre i alt slags vejr, men når man ligefrem advarer mod at køre ud og der er isslagsvarsel, så begynder det at være farligt at sende køreprøverne afsted, siger Michael Rask. 

00:26

Allerede inden klokken 8 begyndte snevejret at volde problemer på vejene. Video: Palle Hansen.

Luk video