Politiet advarer mod tricktyve i Aarhus

Politiet vurderer, at to kvinder kan have stået bag to tricktyverier, som ældre kvinder mandag blev udsat for i Aarhus

En 75-årig kvinde blev mandag udsat for tricktyveri, efter hun havde handlet i Føtex i Egå. Foto: Google Streetview

Vær på vagt, når du står ved kassen og skal indtaste pinkoden til dankortet.

Sådan lyder opfordringen fra Østjyllands Politi, efter to kvinder mandag blev udsat for tricktyveri i Aarhus. Politiassistent Marianne Morgen peger på, at de to tyverier kan være begået af de samme to gerningskvinder, da fremgangsmåden er meget ens.

Mandagens første tricktyveri skete klokken 13.30. Det gik udover en 75-årig kvinde, der netop havde handlet i Føtex i Egå. Da kvinden var på vej ind i opgangen til sin lejlighed, fulgte to kvinder efter. De spurgte den 75-årige, om hun kendte en person, de skulle besøge. Kvinden skulle se på en seddel, de havde med. De to kvinder forlod stedet, og den 75-årige opdagede efterfølgende, at der var stjålet 5.000 kroner fra hendes dankort.

Læs også Politiet advarer mod kvindelig tricktyv

Den 75-årige har beskrevet de to kvinder. Den ene beskrives som: Sydeuropæisk af udseende, 25-30 år, 168 centimeter høj, almindelig af bygning, brun i huden, uren, grumset hud, sort hår, iført mørkt tøj, medbragte en buket blomster, en seddel og talte engelsk. Den anden kvinde beskrives som: Sydeuropæisk af udseende, almindelig af bygning, brun i huden og sort hår.

Læs også Tyveri i Hadsten: Stjålet armbånd var 17.200 kroner værd

Mandagens andet tricktyveri skete klokken 15.30 på Ryesgade i Aarhus. Her blev en 79-årig kvinde opsøgt, netop da hun skulle til at gå ind i sin opgang. Kvinden spurgte de to, hvem de skulle besøge, og så forsvandt de, mens den ene sagde noget på et sprog, som kvinden ikke kendte. Den 79-årige opdagede bagefter, at hendes kort var væk. Det vides ikke, om der har været misbrug af kortet endnu, fortæller Marianne Morgen. 

Der var to kvinder, men den 79-årige kan kun beskrive den ene som: 50-55 år, 160 centimeter, almindelig af bygning, brun i huden, brunt, mellemlangt hår, iført brunlig, ulden 3/4 lang jakke, brune spadseresko, solbriller, medbragte et foldet stykke papir og talte et fremmedsprog.

 - Vi hører gerne fra vidner til tyverierne, og vi advarer samtidig mod afluring af pinkoder, når man er ude og handle. Hold øje med, hvem der står bagved, og dæk for indtastning af pinkode, siger Marianne Morgen.