Politiet advarer mod pirattaxaer: Ung mand blev frarøvet 2700 kr.

Det er aldrig en god idé at tage andet end en legal taxa hjem, lyder det fra politiet, efter en 21-årig mand i sidste weekend blev udsat for et røveri

OPDATERING: De to mænd er blevet varetægtsfængslet frem til den 23. juni i år. De har kæret, oplyser Østjyllands Politi på twitter.

I sidste weekend endte en køretur med en pirattaxa sig dramatisk for en 21-årig mand fra Aarhus.

Han havde aftalt en køretur hjem med to unge mænd, men ved destinationen på Stjernepladsen i den nordlige del af byen blev passageren frarøvet et stort pengebeløb.

Politiet har nu fundet frem til gerningsmændene.

Episoden skete natten til søndag den 4. juni kl. 5.05, hvor ofret først havde aftalt en pris på 100 kr. med to mænd på 20 og 23 år, der i deres private bil så kørte manden frem til Stjernepladsen.

- Undervejs havde prisen så ændret sig til 200 kr., og ved Stjernepladsen skulle gerningsmændene så pludselig bruge 4000 kr. fra kunden, som de bad om at hæve pengene, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Carsten Dahl til TV2 ØSTJYLLAND.

Genkendte mændene

Under trusler om ”ikke at gøre noget dumt” fik den 21-årige hævet i alt 2700 kr. til mændene fra Danske Banks automat. Herefter forsvandt de i deres bil fra stedet.

- Ofret anmeldte røveriet og gav et signalement af mændene og beskrev bilen. I nat genkendte en politipatrulje fra så mændene i deres bil kl. 1.10 foran baren Kurts Mor, og de blev anholdt, siger Carsten Dahl.

Gerningsmændene blev anholdt i deres bil foran baren Kurts Mor på Fredens Torv. 
Gerningsmændene blev anholdt i deres bil foran baren Kurts Mor på Fredens Torv.  Foto: Google Street View

De to gerningsmænd blev fremstillet i retten lørdag, de er blevet varetægtsfængslet frem til den 23. juni i år oplyser Østjyllands Politi på twitter. Dommen er blevet kæret.

Med denne episode in mente vil vagtchefen gerne advare mod pirattaxaer.

- Jeg må på det kraftigste fraråde folk at tage en pirattaxa. Vi ser flere af de her tilfælde, hvor folk bliver truet og udsat for alt muligt, så det er aldrig en god idé, slår vagtchef Carsten Dahl fast.

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

def_thumb,50_percent

play Michael Aastrup tager bladet fra munden: Min største fejltagelse i 30 år

Untitled collage

Kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia