Politiet advarer mod ny form for tricktyveri

Tre tilfælde af tricktyveri det seneste døgn

Østjyllands Politi advarer igen om en ny form for tricktyveri, der i løbet af det seneste døgn er blevet anvendt tre gange.

Fremgangsmåden er, at gerningsmanden ringer til især ældre kvinder og fortæller, at han ringer fra banken, hvor man har konstateret et problem med kvindens hævekort. Han aftaler derefter med de pågældende, at han skal hente kortet - og få koden til det - så han kan få rettet fejlen, hvorefter han kommer tilbage og afleverer kortet.

Men det sker ikke, og i stedet hæver gerningsmanden penge på kortet.

- Gerningsmanden virker meget overbevisende, og ved tilmed, hvilken bank de forskellige er kunder i, siger politikomissær Vagn Martinussen fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

Det er ikke mere end 14 dage siden, at Østjyllands Politi senest advarede mod denne nye form for tricktyveri, men da fremgangsmåden er blevet brugt overfor tre kvinder, alle bosat i Åbyhøj i Aarhus, i løbet af de seneste 24 timer, advarer politiet nu igen mod det.

Politiet: Hjælp de ældre med at undgå tricktyverier

Kontakt banken

- Vi arbejder naturligvis fortsat på at finde frem til gerningsmanden, men beder igen især ældre om ikke at udlevere kort eller kode til ukendte og om at rette henvendelse til egen bank, såfremt de får et opkald omkring hævekort fra en person, som de ikke kender i forvejen, oplyser Østjyllands Politi.

Det lykkedes for gerningsmanden at hæve penge på to af de tre kvinders kort, mens den sidste gennemskuede, at noget var galt.

Hun kontaktede derfor banken, som oplyste, at der ikke var rettet henvendelse derfra. Dette forklarede hun gerningsmanden, da han ringede tilbage, hvorved han blev sur og lagde på.

I alt har Østjyllands Politi den senest måned oplevet syv tilfælde af denne slags tricktyverier. Udover Aarhus er det også sket i Trige og Randers.

Har du oplysninger i sagen kan Østjyllands Politi kontaktes på telefonnummer 114.