Politiet advarer mod fællesbøn efter episode i Gellerup - kan overtræde forsamlingsforbuddet

Politiet vil fremover være opmærksomme på situationen.

Politifolk fra Østjyllands Politi fik søndag et tip, om at en muslimsk fællesbøn i Gellerup ved Aarhus søndag klokken 23 ville samle så mange deltagere, at det ville være en overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Men politiet kom for sent, og da politifolkene nåede frem ved 23.30-tiden, var fællesbønnen afsluttet, og politifolkene konstaterede intet brud på reglerne.

quote Vi havde fået et tip, og det var egentlig vores mening at være der i god tid. Men noget gik galt i vores overlevering, og desuden blev vi kaldt ud til et materielt færdselsuheld.

Gert Bisgaard, politiinspektør hos Østjyllands Politi

- Vi havde fået et tip, og det var egentlig vores mening at være der i god tid. Men noget gik galt i vores overlevering, og desuden blev vi involveret i et færdselsuheld, siger Gert Bisgaard, fungerende politiinspektør hos Østjyllands Politi, til TV 2.

- Da vi nåede frem ved 23.30-tiden, var det slut, og vi kunne ikke konstatere en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, siger Gert Bisgaard.

Vil være opmærksom

Men han siger, at Østjyllands Politi mandag og de kommende dage vil være opmærksom på situationen i Gellerup.

quote Vi vil holde øje med arrangementer som dette, og hvis man overvejer at arrangere fællesbøn, hvor der sker overtrædelse af forsamlingsforbuddet, er det en rigtig dårlig idé, og det skal man afholde sig fra.

Gert Bisgaard, politiinspektør hos Østjyllands Politi

- Vi vil holde øje med arrangementer som dette, og hvis man overvejer at arrangere fællesbøn, hvor der sker overtrædelse af forsamlingsforbuddet, er det en rigtig dårlig idé, og det skal man afholde sig fra, siger Gert Bisgaard.