Politidirektør fik gratis teaterbilletter

Chefen for Østjyllands Politi har 15 gange været gratis i Århus Teater med sin kone. Han afviser, at det er et problem.

Sagen om politidirektør Jørgen Ilum kommer frem efter, at dagbladet B.T. i går kunne afsløre, at politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjylland Politi sammen med sin kone har fået vip-billetter til 13 arrangementer hos Herning Kongrescenter.

Afsløringen fik i går en borger til at politianmelde Jens Kaasgaard for bestikkelse. Det er nemlig ulovligt for offentlige ansatte at modtage andet end symbolske lejlighedsgaver, fordi der ikke må sættes spørgsmålstegn ved deres uafhængighed.

Politidirektør Jørgen llum fra Østjylland har aldrig tidligere set billetterne som et problem.

- Jeg har ikke set det som gaver, men som en repræsentativ opgave, hvor jeg er inviteret i teateret i den rolle, som jeg spiller i byen som politidirektør.

Er du så mødt op i uniform?

- Nej, jeg er mødt op i normalt tøj og med min kone. Hidtil har jeg ikke set det som et problem, men siger ministeren noget andet, så retter jeg mig efter det, siger Jørgen Ilum til B.T.

Også den lokale biskop og borgmester er inviteret gratis i teateret med ledsager, oplyser teaterdirektør Stefan Larsson fra Århus Teater, der nu vil sørge for at sætte sig ind i reglerne om gaver for offentligt ansatte.

Professor i forvaltningsret ved Copenhagen Business School, Claus Haagen Jensen, mener at reglerne er blevet brudt.

- For hvem siger, at der ikke kan opstå en politisag med Århus Teater. Når politidirektøren og konen har fået gratis teaterbilleter er han jo ikke længere uafhængig. Det her er altså ulovligt, siger han.

Under den såkaldte Whopper-gate, hvor det kom frem at menige betjente fik gratis burgere og kaffe i butikker, slog Rigspolitichefen fast, at politifolk ikke må modtage gaver og rabatter.

- Og så er det da ret dobbeltmoralsk, hvis der gælder andre regler for menige betjente end for dem højere oppe i hierakiet, siger formand for Politiforbundet Peter Ibsen til B.T.

Sagen blev i går også rejst i Folketinget af Enhedslisten, der spørger justitsministeren, om de gratis billetter skal have konsekvenser for politidirektørerne.

Kilde: Dagbladet B.T.