Politi vil sikre at syrienfarer ikke rejser ud af Danmark

Østjyllands Politi er uenige i byrets afgørelse om, at 22-årig mand får sit pas tilbage allerede 1. marts.

Det er ikke i orden, at en 22-årig mand fra Aarhus, som har været i Syrien og angiveligt har haft kontakt til Islamisk Stat, allerede kan få et nyt pas og dermed forlade Danmark 1. marts 2018.

Det mener Østjyllands Politi, som af den grund har kæret Retten i Aarhus' dom fra december sidste år, der forkortede mandens udrejseforbud fra 26. juni til 1. marts 2018.

Læs også Retten har talt: 22-årig syrienfarer må ikke forlade landet

- Vi mener, at der er tale om så alvorlige forhold, at fristen bør forlænges til den dato, vi i første omgang vurderede, var den rigtige, skriver Signe Mikkelsen, som er juridisk konsulent ved Østjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Den unge mand er flere gange rejse til Syrien og Tyrkiet. Politiet mener, at han er radikaliseret og har haft kontakt med flere personer fra Islamisk Stat. 

Læs også Politiet nægter nyt pas til aarhusiansk syrienfarer

Af den grund nægtede politiet i september 2016 den unge mand et nyt pas. Da vurderede Østjyllands Politi, at han først burde få mulighed for at rejse ud igen til juni.

Og nu vil det så være op til Landsretten at afgøre, hvornår den 22-årige aarhusianer kan få sit pas og muligheden for at rejse tilbage.