Politi: Unge flager for ISIS

De unge rødder i Gellerup er blevet mere radikale, lyder det sig fra lokal politileder

Foto: Collage

Bøllerne, som politiet normalt holder øje med i Gellerupparken i Aarhus, er begyndt at blive mere ekstreme. Det advarer Jens Espensen, der er leder af den lokale politistation i Gellerup, mod i fagmagasinet Dansk Politi.

- De rødder, vi normalt har problemer med, fordi de stjæler knallerter, sælger hash og laver andre dumheder, er begyndt at røre på sig på en anden måde. De lader skægget gro, er begyndt at komme i moskeen og kører rundt med ISIS-flag og falske kalashnikover. Den udvikling gør det ikke nemmere at være politimand her i området, siger han.

Jens Espensen oplever, at angrebene på Charlie Hebdo i begyndelsen af januar har været med til at tricke opførslen.

Det giver ifølge politiet en ekstra udfordring i områder som Gellerup, fordi politiet her har en klar strategi om at være åbne, imødekommende og i udpræget grad et borgernes politi, der er til for at skabe tryghed. ?

Selvom politiet i disse dage er i ekstra beredskab, mener Jens Espensen, det er vigtigt, at blive ved med at anvende fod- og cykelpatruljer i Gellerup.

TILFØJELSE:

Fagmagasinet Dansk Politi indsamlede informationerne i magasinets artikel om unges radikalisering i Gellerup inden angrebene i København i februar. Observationerne i forhold til den påståede øgede radikalisering har derfor ingen relation til drabene i København.