Politi: - Skudepisode ved Aarhus var del af bandekonflikt

Et natligt skyderi i weekenden skyldes en konflikt mellem to bander i det vestlige Aarhus, mener politiet.

En skudepisode i Åbyhøj ved Aarhus i weekenden skete som led i en konflikt mellem kriminelle grupper i Trillegården og i Brabrand i den vestlige del af byen.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fik natten til lørdag klokken 01.10 en anmeldelse om, at der var affyret flere skud ved en adresse på Ved Lunden i Åbyhøj. Først sent mandag eftermiddag vælger politiet at fortælle offentligheden om episoden.

Ingen blev ramt i forbindelse med skyderiet, men politiets teknikere fandt senere skudhuller i en bil og i en mur på stedet.

Øget tilstedeværelse

Den foreløbige efterforskning tyder på, at skuddene er affyret fra en bil, og at de var rettet mod to personer med relationer til bandemiljøet i Aarhus Vest. 

- Hen over sommeren og de seneste uger har vi set flere spændinger og uro mellem grupperinger i Trillegården og i Brabrand, og vi vurderer, at det var det, der udviklede sig til en skudepisode natten til lørdag, udtaler politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen. 

- Når vi sammenfatter vores efterforskninger, generelle observationer i miljøerne og de efterretninger, som vi løbende indhenter, så er det vores vurdering, at der er en bandekonflikt lige nu i Aarhus.

Østjyllands Politi øger nu den sin tilstedeværelse i det vestlige Aarhus for at holde nøje øje med banderne.

- Vi vil være ekstra synlige med patruljer omkring Trillegården og Aarhus Vest, og vores medarbejdere i forebyggelse vil have et øget fokus på de unge i de områder, hvor banderne holder til. 

- Vi kommer i endnu højere grad til at stå på tæerne af bandemedlemmerne, og vi er klar til at slå hårdt ned på de kriminelle, der deltager aktivt i konflikten, siger politiinspektøren. 

Sankt Hans bål

Sankt Hans heksene brænder: I 1600-tallet var idyllisk gade beboet af hekse

Elton John

Britisk verdensstjerne kommer til Horsens

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Aros Your Rainbow Panorama Regnbuen

Anonym klage sætter gang i omfattende undersøgelse om krænkelser på Aros

Trine Assentoft bostøtte

play Ankestyrelsen slår fast: Udviklingshæmmede Trine må ikke få hjælp hjemme

marie louise kalmeyer

Flere får angst og ADHD: Ekspert glæder sig på et område

Dagens mest læste