Politi opfordrer Aarhus C til nabohjælp

Østjyllands Politi indkalder til informationsmøde om forebyggelse af indbrud i Aarhus C. Her er nabohjælp ikke særlig udbredt, selvom værktøjet virker bedst

Østjyllands Politi har i samarbejde med Aarhus Kommune inviteret til borgermøde under emnet, hvad man selv kan gøre for at forhindre indbrud. Mødet er bare et af flere, der har været holdt i forskellige dele af Aarhus, og nu er turen kommet til midtbyen.

Her har Østjyllands Politi nemlig oplevet en del tyverier, men borgerne i denne bydel er ikke er gode til at værne sig selv mod ubudne gæster. Derfor opfordrer politiet til, at de får organiseret nabohjælp, som ikke er særlig udbredt.

- Det overordnede tema er det, der ikke koster noget, og det der faktisk også viser sig at virker bedst, og det er nabohjælp. Det er dokumenteret, at det virker, og det er hovedformålet med mødet at få fortalt derom. Politiet kan ikke klare opgaven alene, så man er nødt til at hjælpe til selv, siger Allan Aarslev, der er politikommissær og leder af den kriminalpræventive sektion ved Østjyllands Politi.

Også udfordringer i lejlighed

Møderne er delt op i bydele, så politiet kan fortælle om den aktuelle tyverisituation i lige netop den pågældende bydel. Derudover kan deltagerne også få råd fra en tidligere indbrudstyv.

Lejlighedsbeboere i Aarhus C står over for andre udfordringer end beboere i et villakvarter. I ejendomme med lejligheder er der ikke lige så mange indbrud som i villaer, men politiet opfordrer alligevel til nabohjælp.

- I Aarhus C er de ikke lige så gode til at bruge nabohjælp. Folk, der bor i lejlighed, har en mere simpel tilgang til sikring. Det er nemt med en fordør og en hoveddør. Men de har en vis rate af indbrud og nabohjælpen virker også der, siger politikommissær Allan Aarslev.

Mødet bliver afholdt den 28. januar 2016 i Rådhushallen og er for borgere, der bor i Aarhus C. Fortvivl dog ej, hvis du bor i en anden bydel. Østjyllands Politi har nemlig haft succes med møderne, hvor der har været mange fremmødte. Politikredsen fortsætter derfor med at afholde informationsmøder.

I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med Allan Aarslev fra Østjyllands Politi, hvor han gør status over situationen i Aarhus.

Blomsten Silkeborg Winnie Christensen

playHvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

akutklinik Grenaa

play Muligt at lukning af akutklinikker forlænges: - Det er rigtig ubehageligt

Kalø Slotsruin vinter

playFrostvejr og solskin lokkede på vinterens koldeste dag

coronaprøve corona

Trods lavt smittetal stiger antal smittede med B117-variant

coronatest coronavirus covid-19 test

Opfordring ser ud til at virke: Testcenter oplever igen stor efterspørgsel

Thomas Pedersen

Før lavede Thomas guidede gåture: Nu bliver han forpustet af at gå ud i sit køkken