Politi om indsats ved massebøn: - Det var en fejl

Det var en fejl, at politiet ikke nåede frem i tide, da der søndag var fællesbøn i Gellerup, erkender politiinspektør.

Mere end 30 personer var samlet til massebøn på en parkeringsplads i Gellerup søndag aften. Foto: Øxenholt foto

Politiet var der ikke, da mere end 30 mennesker søndag aften var forsamlet til bøn i det vestlige Aarhus. Og eftersom weekenden også var fyldt med anden uro i Gellerup møder politi-indsatsen nu indirekte kritik fra Kristian Thulesen-Dahl (DF).

Tirsdag spurgte han under statsministerens spørgetime, om myndighederne "slækker" på reglerne i forhold til indvandrere under coronakrisen. En påstand Mette Frederiksen (S) på det kraftigste afviste. 

I Østjyllands Politi er man ærgerlige over kritikken, men erkender, at indsatsen i forhold til den planlagte fællesbøn søndag aften, slog fejl. 

Vi kom for sent afsted og den bil, vi sender kommer i et færdselsuheld på vejen. Da den anden patruljevogn, vi sender i stedet, kommer til stedet er forsamlingen opløst.

Gert Bisgaard, fungerende politiinspektør hos Østjyllands Politi.

- Vi kom for sent afsted og den bil, vi sender kommer i et færdselsuheld på vejen. Da den anden patruljevogn, vi sender i stedet, kommer til stedet er forsamlingen opløst, lyder forklaringen fra Gert Bisgaard, fungerende politiinspektør hos Østjyllands Politi.

Læs også Politiet advarer mod fællesbøn efter episode i Gellerup - kan overtræde forsamlingsforbuddet

- Det er ærgerligt og det er en fejl, at vi ikke kommer afsted i tide, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

En højreorienteret gruppe satte lørdag morgen et banner op på en bygning i Gellerup mod muslimske bønnekald. Foto: Generation Identitær

Plan gik i vasken

Politiet havde allerede forud for fællesbønnen i Gellerup modtaget et tip om, at der formentlig ville ske et brud på forsamlingsforbuddet søndag aften. 

Læs også Mette F. om massebøn i Gellerup: - Enhver aktivitet af den slags skal ophøre

- Vi havde planlagt at køre derud og være der inden. Vores plan, som gik i vasken var, at sende folk væk, når det begyndte at komme, sådan at det slet ikke blev til noget ulovligt, fortæller Gert Bisgaard. 

Vi havde planlagt at køre derud og være der inden. Vores plan, som gik i vasken var, at sende folk væk, når det begyndte at komme, sådan at det slet ikke blev til noget ulovligt

Gert Bisgaard, fungerende politiinspektør hos Østjyllands Politi

Fællesbønnen blev kulminationen på en begivenhedsrig weekend i det vestlige Aarhus, hvor der både blev demonstreret for og imod bønnekald. Tre blev anholdt i forbindelse med balladen.

- Der har været to hændelser inden i weekenden. Det første, da nogen sætter et banner op. Senere samme dag er der nogen fra lokalområdet, der sandsynligvis som en reaktion på det, kører rundt og dytter, fortæller Gert Bisgaard.

Skærpet opmærksomhed

Weekendens begivenheder betyder ifølge politiinspektøren, at politiet i den kommende tid vil have en skærpet opmærksomhed på Aarhus Vest. 

Læs også Nyeste coronatal i Østjylland: Ingen nyindlagte i over en uge

- Vi er selvfølgelig oven på denne her weekend ekstra opmærksomme på, hvad der foregår, så vi kan håndtere det, hvis noget lignende sker igen, fortæller Gert Bisgaard. 

Når der sker sådan noget, skærper vi opmærksomheden.

Gert Bisgaard, fungerende politiinspektør hos Østjyllands Politi

- Når der sker sådan noget, skærper vi opmærksomheden. 

Læs også Store forskelle: Så mange nye smittede bliver dagligt fundet i din kommune

Østjyllands Politi er i forvejen dagligt tilstede i det vestlige Aarhus, hvor de har en lokal politistation.