Politi efter halvmaraton i Aarhus: - En stille og rolig dag

Østjyllands Politi melder om en rolig dag ved Aarhus City Halvmarathon

01:06

VIDEO: Flere tusinde løb gennem Aarhus' gader søndag.

Løbere, tilskuere og frivillige var søndag samlet i det centrale Aarhus, hvor cirka 11.000 løbere begav sig ud på den 21,0795 kilometer lange rute til Aarhus City Halvmarathon.

Og med så mange mennesker samlet i byen var Østjyllands Politi også til stede ved arrangementet. Betjentene fik dog ikke en ekstra travl dag på grund af de mange mennesker, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Jens Henrik Jensen.

- Vi har været til stede til halvmaraton i Aarhus, men ud over det forventelige med færdsel så har det været en stille og roligt dernede. 

Læs også Østjysk kvinde gennemførte halvmaraton: - For et år siden fik jeg konstateret kræft

 Trafikken blev påvirket

I forbindelse med dagens løb blev flere veje i byen spærret af for trafik i tidsrummet mellem klokken 8 og 14, ligesom flere bybusser også var påvirket af løbet. Visse afgange blev aflyst i løbet af dagen, og flere ruter blev lagt om.

Det var da også netop den trafikale forvirring, der gav arbejde til politiet og Hjemmeværnet under dette års halvmaraton.

- Der er altid nogle, der bliver overrasket over trafikændringerne, siger Jens Henrik Jensen. 

00:13

VIDEO: Det var ikke alle, der vidste, at flere gader i midtbyen ville være spærret søndag. En uheldig bilist kunne ikke komme ud af byen efter et hotelophold i Aarhus.

Luk video

11.000 løb afsted

Bestseller Aarhus City Halvmarathon sendte igen i år løberne ud på en rute gennem centrum af Aarhus. Cirka 11.000 løbere deltog i løbet, og undervejs kom de forbi blandt andet Dokk1 og Botanisk Have.

Dagens bedste løbere kom i mål efter cirka en time, mens andre måtte bruge lidt mere tid på at tilbagelægge de cirka 21 kilometer. 

Læs også VIDEO: Flere tusinde løb rundt i Aarhus' gader