Politi advarer: Narrer med massage

Ældre kvinder udsat for tricktyverier, hvor kvinde udgiver sig for at være fra kommunen og skulle give dem massage

Østjyllands Politi advarer nu især ældre mennesker om at være ekstra påpasselige med, hvem de lukker ind i deres hjem.

Ældre kvinder i Aarhus er nemlig flere gange blevet udsat for det, der først lyder som en god overraskelse, men som viser sig at være det stikmodsatte.

Onsdag var en 89-årige kvinde var på vej hjem til sin lejlighed på Langenæs Alle i det centrale Aarhus.

Her mødte hun en kvinde i sin opgang som udgav sig for at være fra kommunen. Kvinden fortalte den 89-årige, at hun skulle med op og give hende massage:

- Hun har åbenbart kunnet overtale hende og overbevise hende om, at hun var fra kommunen, og at hendes job var, at hun skulle give hende en massage, fortæller politikommissær ved Østjyllands Politi Thomas Hinge til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politiet advarer mod at lukke fremmede ind

Den 89-årige kvinde lukkede kvinden, der angiveligt var fra kommunen, ind i sit hjem. Men det skulle hun aldrig have gjort.

Den ældre kvinde fik en massage som lovet. Men senere opdagede den hun, at der var stjålet både kontanter og smykker fra hendes hjem.

- Vi fraråder på det kraftigste, at man lukker folk ind, man ikke ved, hvem er. Hvis der kommer en, der siger, at de er fra kommunen, skal man bede om at se deres identifikationskort fra kommunen, lyder opfordringen fra Thomas Hinge.

Ifølge politikommissæren ser det ikke ud til, at den kvindelige tricktyv var alene om tyveriet:

- Det tyder på, at der har været flere om det. I alle tilfælde er ofrene placeret, så de ikke har overblik over deres bolig, så en anden kan komme ind og tage deres ejendele, mens de bliver masseret.

Flere lignende tilfælde

Det er ikke kun den 89-årige kvinde, der har været offer for den kvindelige tricktyvs måde at narre sig til penge på.

Den 24. april var der to identiske tilfælde på henholdsvis Egå Parkvej i Aarhus klokken 10.30 og på Otto Benzons Vej i Aarhus klokken 11.30.

- Der sker akkurat det samme, og signalementet er enslydende. Så kommer der en fremmed, så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt, fortæller Thomas Hinge.

Østjyllands Politi beder nu om hjælp til at finde frem til den kvindelige tricktyv.

Kvinden beskrives som en ikke-etnisk dansker på mellem 30-39 år. Hun var brun i huden og talte meget dårligt dansk.