Politi advarer mod tricktyve

Luk ikke hvem som helst ind, lyder advarslen

Østjyllands Politi advarer nu - igen - mod tricktyve.

Advarslen retter sig særligt mod ældre. De skal holde fast i deres umiddelbare fornemmelse, når det pludselig banker på døren.

- Vi har i det nye år haft nogle eksempler på personer, det lykkes at komme ind under påskud af at skulle aflæse varme. De ældre, der faktisk typisk fatter mistanke, skal holde fast i deres intuition og lade være med at åbne døren, selvom de pågældende kan være meget vedholdende, siger politiassistent Marianne Morgen.

Senest blev to ældre i Åbyhøj udsat for tricktyveri eller forsøg på tricktyveri torsdag morgen.

- Den ene vælger at afvise en mand ved døren, da han ikke kunne identificere sig - og det var en helt rigtig beslutning, forklarer Marianne Morgen.

På B.S. Ingemanns Vej lykkes det derimod en ukendt gerningsmand at komme ind i en 71-årig mands hjem under påskud af at skulle aflæse varme.

- Den 71-årige nægtede i første omgang at lukke den ukendte mand ind, men lader sig til sidst overtale, siger Marianne Morgen.

Manden kunne efterfølgende konstatere, at der var stjålet et kontantbeløb fra hjemmet.

Gerningsmanden beskrives som mand, dansk af udseende, ca. 30 år gammel, ca. 170 cm høj, almindelig kropsbygning, hvid hudfarve og sort hår. Han talte dansk.

Østjyllands Politi modtager oplysninger på tlf. 114