Polakker anholdt for cykeltyveri

Politiet efterlyser ejerne af stjålne cykler

Foto: Colourbox

Tre polske mænd er natten til tirsdag blevet anholdt og sigtet for cykeltyverier, efter at de blev opdaget af en politipatrulje i det nordlige Aarhus.

Ifølge Østjyllands Politi så betjentene i patruljevognen, at de tre mænd kl. 01.30 var i færd med at skille tre mountainbikes ad og lægge delene ind i en polsk indregistreret bil.

Mændene, der befandt sig op ad en container ved en McDonald's-restaurant på Randersvej, blev straks anholdt.

Tidligere på aftenen havde politiet fået henvendelser fra to personer, der uafhængigt af hinanden havde set flere mænd køre rundt i en polsk indregistreret bil på Trøjborg ikke langt derfra.

Se: Guide til at sikre din cykel

Ifølge de to personer viste mændene mere end almindelig interesse for parkerede cykler på Skovvangsvej og Willemoesgade.

På Skovvangsvej så vidnet en af mændene bære på en hvid mountainbike, som han lagde ind bag i en sølvgrå bil.

- De tre mænd er alle sigtet for tyveri af cykler. Deres bil mindede meget om den bil, der tidligere var blevet set på Trøjborg, forklarer politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De tre mænd blev kørt på politistationen, hvor de tirsdag formiddag var under afhøring ved hjælp af en tolk. De anholdte er henholdsvis 26 år, 30 år og 32 år. De bliver senere tirsdag fremstillet i grundlovsforhør.

Østjyllands Politi har endnu ikke modtaget anmeldelser om de forsvundne cykler. Politiet efterlyser derfor ejerne af en grå Cube, en hvid Trek og en blå Scott mountainbike.

- Det er dejligt, at folk ringer ind med deres observationer, når de har mistanke om cykeltyverier. Nu mangler vi så at høre fra ejerne af cyklerne, siger politiassistent Marianne Morgen.