Pokémon GO: Unge jagter virtuelle monstre i Aarhus' gader

Pokémon GO er blevet et kæmpe hit - selv om det endnu ikke er kommet til Danmark

02:08

Pokémon-feberen har allerede ramt Aarhus, selv om den seneste smartphone-udgave af spillet endnu ikke er kommet til Danmark.

Ved at ændre indstillingerne på sin telefon er det muligt at downloade den nye Pokémon GO-app, der i øjeblikket går sin sejrsgang i USA, Australien og New Zealand.

Læs også Havfrue-svømning er det nye hit: Fantastisk at være en fisk

Dermed har en række unge aarhusianere kunnet tage forskud på glæderne og jagter nu små virtuelle monstre i byens gader.

I løbet af den første dag tror jeg, at jeg fik gået 15 kilometer.

Jesper Gundorph, Pokémon-jæger

Jesper Gundorph er en af de unge, der har taget spillet til sig. I løbet af en uge har han tilbagelagt sammenlagt 70 kilometer for at fange Pokémon-monstre både dag og nat.

Indtil videre har han kun mødt en enkelt, der er kommet længere i spillet end sig selv.

- Jeg var helt oppe at køre. Jeg hentede spillet med det sammen. I løbet af den første dag tror jeg, at jeg fik gået 15 kilometer, siger Jesper Gundorph til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Binder de unge sammen

Mens Jesper Gundorph og hans kammerater jagter Pokémons i Aarhus' gader, møder de andre unge med samme interesse. Så selv om de ofte kigger ned i deres smartphones, er spillet også med til at binde de unge sammen.

Læs også Flere svinger stængerne: Poledancing hitter

- Jeg har mødt virkeligt mange flinke mennesker, forklarer Jesper Gundorph, mens han spadserer op ad Strøget i Aarhus med en anden Pokémon-fan, som han har lært at kende under jagten på monstre.

Selv om det er monstrene og ikke trafikken, der har de to unge aarhusianeres største opmærksomhed, er de dog enige om, at det af hensyn til deres sikkerhed er vigtigt fra tid til anden at kigge op fra skærmen.

Pokémon GO er som sagt endnu ikke kommet til Danmark. Det har dog tidligere været forlydender om, at spillet skulle være på vej til Europa 'om få dage'.

Se et tv-indslag om Pokémon-jagten i Aarhus øverst i artiklen.