Plejecenter: Mad betyder meget

Måltiderne er vigtige for beboerne på Lokalcenter Koltgården

02:21

1 af 2

På Lokalcenter Koltgården i Kolt-Hasselager ved Aarhus går personalet meget op i at servere gode og hjemmelavede måltider for beboerne, da de ældre går meget op i det.

- Det betyder rigtig meget. Det er livet nu, når man når hertil og ikke kan så meget andet, så er det noget af det, som man glæder sig til, og det betyder rigtig meget, siger ernæringsassistent Marianne Lorentzen fra Lokalcenter Koltgården.

Fire plejecentre konkurrerer i denne uge i en madkonkurrence som optakt til Aarhus Festuge om at lave det bedste mad til beboerne, og TV 2 | ØSTJYLLAND er med. Mandag gælder det Lokalcenter Koltgården, som lægger ud med deres bud på god mad til de ældre.

Her står menuen mandag aften på hjerter i vildtsovs med kartofler og bønner samt hjemmelavede pandekager med hjemmelavet is og syltetøj til dessert.

Se også: - Ældremad skal smage

I Lokalcenter Koltgården bliver der oftest serveret god gammeldags dansk mad som frikadeller eller steg med kartofler og sovs. Men indimellem eksperimenterer personalet efter inspiration fra andre madkulturer.

- Men det er ikke altid et hit. Pasta og ris er ikke det, der står øverst på listen her, men de spiser det, når de får det serveret, men så kan der godt komme en lille bemærkning som: Ej, det behøver vi ikke få igen, siger Marianne Lorentzen

I madkonkurrencen deltager også Lokalcenter Trøjborg, Lokalcenter Abildgården og Demenscentrum, og vinderen kåres på torsdag.

Du kan se og høre mere om maden på Lokalcenter Koltgården i videoen øverst på siden.