Piletaster udskiftet med frugter: Lidt sværere at spille Pacman

Klemmer, ledninger og frugter erstatter piletasterne

02:03

1 af 2

De fleste af os ved, hvordan man spiller computer, men de færreste ved, hvordan det egentlig fungerer. På Steno Museet i Aarhus kan man opleve en simpel opfindelse, MaKey MaKey, der på en overraskende måde gør det synligt, hvordan piletasterne på en computer virker.

Det er Jens Sørensen, der er studerende på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet, der står bag projektet.

Han har udskifter piletasterne med æbler, pærer, bananer og appelsiner, og så bliver det lidt mere udfordrende at flygte for spøgelserne i spillet Pacman.

Nu er brugt IT ikke længere bare skrot

- Det er lidt sværere end at spille end på et almindeligt tastatur, for der er lidt længere mellem knapperne, så det tager lidt længere tid lige at ramme den rigtige, siger Jens Sørensen.

Sjov og læring

Opfindelsen er tænkt som sjov, men der er også læring i det. Det gælder blandt andet for nogle af de unge, der i løbet af vinterferien har været forbi Steno Museet og prøvet kræfter med et spil Pacman på frugter.

- Jeg kunne godt tænke mig at lære folk, hvad det egentlig er, vi lærer på vores uddannelse og hvor lidt, der egentlig skal til for at bygge en spil controller eller lignende, siger Jens Sørensen.

Har du lyst til at lære mere om spillemaskiner, så kan du besøge udstillingen Game On, der kan opleves i vinterferien på Steno Museet.

Du kan se mere om, hvordan MaKey MaKey fungerer, og hvordan det kan lade sig gøre at spille Pacman på frugter, i tv-indslaget øverst på siden.