Pigekor i europæisk finale

Rådmand jubler over flot præstation

Foto: Aarhus Pigekor

Aarhus Pigekor har netop sikret sig en plads i finalen ved den internationale korkonkurrence Let The People Sing.

Det er en præstation, der vækker opsigt på Rådhuset. Her glæder Rabih Azad-Ahmad (R), der er rådmand for kultur og borgerservice i Aarhus Kommune, sig over den flotte præstation.

- Stort tillykke til Aarhus Pigekor og Aarhus Musikskole. Jeg er enormt stolt over, at Aarhus Pigekor har kvalificeret sig til finalen i, hvad der må betragtes som EM for kor, siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er en utrolig flot præstation, som vidner om, hvor dygtige pigerne er. Det er internationale præstationer som denne, der i sandhed viser, at Aarhus har et kulturliv, der kan måle sig med de allerbedste i Europa, siger Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Konkurrencen blev oprindelig startet af britiske BBC, men den er siden blevet overtaget af den europæiske sammenslutning af radio- og tv-stationer EBU.

Aarhus Pigekor blev inden sommerferien udvalgt til at repræsentere Danmark i konkurrencen. I den forbindelse indspillede koret en cd, og det er med afsætning i den, at en international jury har udvalgt aarhusianerne til finalen. Her skal koret dyste mod de to andre børne- og ungdomskor.

Finalen afvikles den 11. november i München i Tyskland, hvor vinderen får trofæet "Silver Rose Bowl."