Pigegruppe: Skateboarding er et frirum uden konkurrence

Dansk Idrætsforbund vil have flere piger til at dyrke idræt i teenageårene. Skateboarding er en god mulighed.

For mange er skateboarding ikke noget, man forbinder med piger. Men det ønsker en pigegruppe fra Odense at ændre på, da de mener, at det vil være en god sport for piger.

De turnerer for tiden rundt i landet for at reklamere for skateboarding, som de kalder en undervurderet sport. Lørdag var de på Godsbanen i Aarhus.

- Skateboarding er en mandsdomineret sport, og jeg synes, det er ærgerligt, at mange ikke overvejer det, da det har skabt et frirum for mig, siger arrangør Laura Wagner til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det har skabt et frirum for mig.

Laura Wagner, arrangør

For hende er skateboarding netop en mulighed i teenageårene, hvor mange piger også har travlt med andre ting som skole og fritidsjob.

-  Det er meget fleksibelt, så det er meget godt i teenageårene eller i tyverne, hvor man starter med at studere. Og så er det ikke så konkurrencepræget, siger hun.

Gammelt problem 

Deres turné gennem Danmark er sponsoreret af Gadeidræt og Nordeafonden samt Dansk Idrætsforbund, der lige nu har et samarbejde med Always om at støtte pige-camps. Baggrunden for samarbejdet mellem DIF og Always er netop, at mange piger dropper idrætten i teenageårene.

quote Det handler om præstationsræset.

Mikkel Nørtoft Magelund, leder af Team Bredde og Motion, DIF

Problemet er ikke nyt, men det er svært at ændre på.

- Det handler om præstationsræset. Vi kan se det både for piger og drenge. I 8-9. klasse begynder mange andre ting at fylde. Arbejde og skole. Det betyder mere for pigerne, og så ligger idrætten på en lavere prioritet, og det synes vi er rigtig ærgerligt, siger Mikkel Nørtoft Magelund, der er leder af Team Bredde og Motion i DIF, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi ved, at det at blive i idræt betyder meget: Man kommer i god form, bliver sundere og får en række venskaber, som ikke er koblet op på præstationsræset i skolen, tilføjer han.

Hos DIF kan de se, at de piger, der ikke dropper idræt vælger en individuel sportsgren, og her er skateboarding en mulighed, som samtidig giver et fællesskab.

Vil købe skateboard

Amalie Mccaul på 21 år var en af de piger, der var mødt op til arrangementet på Godsbanen.

Hun har aldrig prøvet at skate før, men hun vil nu købe et skateboard.

- Jeg synes, det er mega sjovt. Det er virkelig afslappende, selvom man kan falde hele tiden. Det føles mega fedt at kunne gøre noget mega sejt, siger hun.

Herunder kan du se Always' video for kampagnen 'Like a Girl,' som DIF bakker op om.