Peter og makkeren indtog podiet ved EuroSkills

Flotte resultater til de danske deltagere i EuroSkills

01:20

VIDEO: Peter Levin på podiet for at få overrakt sin medalje. Peter er fra Horsens og ansat hos firmaet Svend Erik Lind A/S.

Det blev til noget af en medaljeregn til det danske landshold, da der lørdag aften var præmieoverrækkelse ved EuroSkills i Ungarns hovedstad, Budapest.

På den østjyske front blev det til en sølvmedalje til de to anlægsgartnere Peter Levin og Jesper Frederiksen, der er klassekammerater fra Jordbrugets Uddannelsescenter i Aarhus.

Læs også Lykkelig Skills-vinder med stort knus: - Jeg er overvældet

Peter Levin er fra Horsens og ansat hos firmaet Svend Erik Lind A/S, mens Jesper Frederiksen er fra Otterup og i lære hos E. Stein Frandsen ApS i Odense.

Det er et exceptionelt flot resultat for Danmark. Vi stillede op i ti fag og fik medaljer i de seks.

Jesper Juul Sørensen, formand, SkillsDenmark

- Vi havde håbet på en podieplads, men vi anede ikke hvor på podiet. Vi vil gerne takke vores lærere derhjemme, der har hjulpet os hele vejen igennem, siger Peter Levin til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at det er godt at have en medalje med i bagagen, når han engang skal ud og søge job.

Peter Levin og Jesper Frederiksen var i Budapest som en del af det danske landshold. Foto: Per Daugaard

'Exceptionelt flot resultat'

EuroSkills er den europæiske udgave af DM i Skills. En konkurrence, hvor talentfulde elever fra erhvervsskolerne konkurrerer i at være dygtigst i udførelsen af praktiske jobs som fx at bage, mure eller lægge gulv. 

Formålet med Skills-konkurrencerne er at sætte fokus på kvaliteten af godt håndværk, og de muligheder opnåelsen af praktiske færdigheder kan føre med sig. 

Læs også Nicoline til EM er overvældet: Det er større end jeg turde håbe på

Udover de to anlægsgartnere kom også en bager og en flisemurer hjem fra EM i Skills med sølvmedaljer.

Den danske murer fik bronze, og EuroSkills-landsholdets landbrugsmaskinmekaniker Ronni Larsen og bygningssnedker Justian Raahauge fik 'Medaillons of Excellence'.

- Det er et exceptionelt flot resultat for Danmark. Vi stillede op i ti fag og fik medaljer i de seks. Det er første gang, Danmark deltager med fagene murer, flisemurer og bager i et EuroSkills, og så er det fantastisk flot, at de kommer hjem med sølv- og bronzemedaljer, siger SkillsDenmarks formand, Jesper Juul Sørensen.

Læs også Silas, Ditte og syv andre østjyder vandt guld til DM i Skills

Alle medaljedeltagere havde i forvejen vundet DM i Skills 2018.

EuroSkills holdes hvert andet år. I 2018-udgaven i Budapest deltog 525 unge under 25 år. De kom fra 26 nationer, og der blev konkurreret i 37 fag. I 2020 afholdes konkurrencen i Østrig.

Læs også Mads vandt DM i Skills: Jeg er sikker på, at det virker