Peter modtager dødstrusler: Er tvunget til at have to livvagter med

Peter Rothgardt har set sig nødsaget til at have to livvagter med til sin optræden, efter han modtog en dødstrussel.

”Kommer og dræber dig så håber for dig at dine livvagter er klar”.

Denne besked tikkede ind i kommentarsporet på Peter Rothgardts TikTok, da han søndag var live.

Normalt lærer han andre tegnsprog gennem små videoer. Men søndag var han i gang med at finde tøj frem til sine kommende dragshows, og det fik en person i kommentarsporet til at fremsætte truslen.

- Jeg bliver chokeret. Jeg synes, at det er mega ubehageligt at læse, fortæller Peter Rothgardt til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er dog desværre ikke fremmed for Peter Rothgardt at modtage hadbeskeder. Som homoseksuel og dragqueen har han igennem årene måttet lægge øre til lidt af hvert.

- Normalt preller det af på mig, så er jeg rimelig ligeglad. "Det er bare for sjov, og det er bare nogle tastaturskrigere." Men når de begynder at gå efter min familie eller mig personligt, så synes jeg faktisk, at det er ubehageligt, siger han.

Beskeden, der kom ind i dokumentarfeltet på Peter Rothgardts livesending på TikTok.
Beskeden, der kom ind i dokumentarfeltet på Peter Rothgardts livesending på TikTok.

Har hyret to livvagter

Truslen søndag var af en sådan karakter, at Peter Rothgardt har set sig nødsaget til at tage et drastisk valg. Han får to livvagter til sine Drag Banko shows på onsdag og torsdag, hvor han skal optræde som Miss Stella Starlight i forbindelse med Aarhus Festuge.

- Jeg synes, det er pisse ubehageligt, at det er nødvendigt. Men det er klart, at det giver mig en tryghed, at de kommer, siger han.

Her ses Miss Stella Starlight til Drag Queen Banko i 2019
Her ses Miss Stella Starlight til Drag Queen Banko i 2019 Foto: Peter Rothgardt (Privatfoto)

Peter Rothgardt kan ellers godt passe på sig selv normalt. Han er fire gange sort bælte i taekwondo og tidligere landsholdskæmper i kampsporten. Men som dragqueen er han ekstra udsat, når han optræder i høje hæle og store kostumer.

Derfor tog han selv kontakt til et privat livvagtsfirma, der stiller de to mand til rådighed. Og selvom han før har oplevet ubehageligheder, er det første gang, at han har måtte få fat i livvagter for at passe på sig.

- Jeg oplever tilråb og fornærmelser på alle mulige måder. Og folk, der ikke vil rykke sig, man kan godt se, at der kommer en drag queen, folk er jo ikke idioter. Men jeg har aldrig før været nødt til det her, siger Peter Rothgardt.

Selvom han ikke tror, at personen vil gøre alvor af truslen, vil han ingen chancer tage.

- Jeg går rundt og er lidt utryg. Jeg bliver utryg, fordi jeg tænker, den sidste idiot er ikke født, siger han.

Peter Rothgardt har samtidig også en større mening med at stå frem og fortælle om sine trusler. Han vil gerne sætte fokus på nogle af de ubehagelige ting, som han selv og andre som ham udsættes for. 

- Vi skal italesætte, at der er en grund til, at der stadig er pride. Der er en grund til, at den her artikel stadig bliver bragt. Og det er, fordi der foregår hadforbrydelser, og det gør der på daglig basis.