To personer forsøgte at genoplive militærpolitibetjent: Nu efterlyses de

En kvinde og en mand reagerede hurtigt og udøvede førstehjælp, da en militærbetjent under en løbetur fik et hjertestop. Nu efterlyser Forsvarets Sanitetskommando manden for at takke dem begge for deres indsats.

BEGGE FØRSTEHJÆLPERE ER FUNDET
Forsvarets Sanitetskommando oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at de nu er i kontakt med begge førstehjælpere og er i dialog med dem om en dato, hvor Forsvaret kan sige dem tak for indsatsen og overrække en lille erkendtlighed.

Lørdag aften den 11. juli var militærpolitibetjent Claus Chris Petersen ude på en løbetur på Forsvarets område i Brabrand tæt ved Aarhus. Under løbeturen fik han et ildebefindende og faldt om med et hjertestop.

To civile personer, en kvinde og en mand, reagerede hurtigt og gav betjenten førstehjælp.

Senere fik de assistance af betjentens kollegaer, der skyndte sig til stedet med en hjertestarter. Der blev tilkaldt en ambulance, og militærpolitibetjenten blev kørt til hospitalet i Skejby. Desværre stod hans liv ikke til at redde, og søndag aften afgik han ved døden.

quote Vi vil gerne udtrykke vores taknemmelighed og rose dem for indsatsen.

Sten Hulgaard, generallæge og chef for Forsvarets Sanitetskommando

Nu efterlyser Forsvarets Sanitetskommando manden, som sprang til og forsøgte at redde Claus Chris Petersens liv. Kvinden har de fået kontakt til.

- Vi vil gerne udtrykke vores taknemmelighed og rose dem for indsatsen. Vi vil gerne takke dem med blomster og et diplom, fordi der er udvist snarrådighed og handlekraftighed i en kritisk situation, siger Sten Hulgaard, generallæge og chef for Forsvarets Sanitetskommando, til TV2 ØSTJYLLAND.

Gjorde det helt rigtige

Efterlysningen er slået op på Forsvarets Sanitetskommandos Facebookside. Sten Hulgaard håber, at det kan bringe dem på rette spor af manden, så de på trods af det tragiske udfald kan takke begge personer:

- En af Forsvarets medarbejdere er afgået ved døden, og det er vi meget berørte af. Men det ændrer ikke noget. Man behøver ikke have dårlig samvittighed.

quote Det afgørende var, at de to vurderede situationen på den helt rigtige måde og gjorde det rigtige.

Sten Hulgaard, generallæge og chef for Forsvarets Sanitetskommando

- Det afgørende var, at de to vurderede situationen på den helt rigtige måde og gjorde det rigtige, og det er det, som jeg vil sige pænt tak for, siger Sten Hulgaard, generallæge og chef for Forsvarets Sanitetskommando.

Claus Chris Petersen mindes ved en privat bisættelse på tirsdag. Forsvaret vil desuden afholde en mindehøjtidelighed efter sommerferien.

Forsvarets Sanitetskommando kan kontaktes på trr-ktp-mpstn-arh@mil.dk, hvis du selv er manden der sprang til, eller hvis du kender ham.