Perlepladepiger håber, at de får Rasmus Seebach i røret

Der var gang i salget, da Chanel og Isabella hele ugen samlede penge ind til kræft. I aften skal de donere 14.429,50 kroner

Foto: Sonny Munk Carlsen - Scanpix (collage)

De to piger Chanel Ejsenhardt på ni år og Isabella Salling Jespersen på ti år har hele ugen stået i en lille bod og solgt perleplader. Og det har været en stor salgssucces.

Den lille hjemmelavede bod har de fået lov til at stille op i Meny på Skanderborgvej i Aarhus. Og der er blevet langet perleplader for 14.429,50 kroner over disken.

Pengene skal de lørdag aften ringe ind og donere til TV 2s Knæk Cancer-arrangement, hvor en hel række kendte danskere sidder klar ved telefonerne for at tage imod danskernes donationer.

Læs også Chanel og Isabella har samlet 10.000 kr. til kamp mod kræft

- Det bedste ville være at få Rasmus Seebach i røret, fordi jeg godt kan lide hans musik, siger Isabella Salling Jespersen.

Selv om pigerne har brugt mange måneder på at producere perleplader og en hel uge på at sælge, lyder der ingen klager.

- Det var rigtig sjovt. Det sjoveste har været at hygge sammen og rent faktisk sælge noget. Og nu har vi jo en weekend, hvor vi kan slappe af, siger Isabella Salling Jespersen.

Læs også Galten løber 18.000 kroner ind til kampen mod kræft

Isabella og Chanel kender hinanden, fordi de har gået i klasse sammen.

Ideerne til perlepladerne har de fået ved at se videoer på YouTube. Derfor bestod deres varelager ikke kun af klassiske flade perleplader, men også af skåle i alle størrelser, nøgleringe, magneter og meget andet.

Egentlig havde de to piger kun regnet med at sælge for 1.000 kroner.

- Vi regnede slet ikke med at sælge så meget, siger Isabella Salling Jespersen.

Udover penge har pigerne også fået en masse andet ud af at bruge en uge på perlepladesalg.

Læs også Odder-drenge på løbehjul Danmark rundt for at bekæmpe kræft

- De har lært så meget i den her proces. For eksempel at det ikke kun er ældre, der bliver ramt af kræft, og at der er mange former for kræft. De er helt i chok over, at de nåede så stort et beløb. Det har motiveret dem helt vildt. siger Isabellas mor, Dorthe Katrine Salling Jespersen

De to pigers forældre har også været lidt med processen, da det er dem, der har stået for at sætte perlepladerne i ovnen og stryge.

- Men det gør vi gerne, siger Dorthe Katrine Salling Jespersen.

02:10

VIDEO: Mød Chanel og Isabella i dette tv-indslag, som blev sendt på TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag aften.

Luk video