Perera: S har svigtet byen med deres blødsødenhed

Marc Perera Christensen (K) langer hårdt ud efter Socialdemokraterne og borgmester Jacob Bundsgaard (S) efter nyt udspil

01:56

1 af 2

Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), lægger i et nyt udspil op til nye initiativer, der skal medvirke til et opgør mod 'parallelsamfundsdannelse' i Aarhus.

Det sker efter TV2's dokumentarudsendelse 'Moskeerne bag sløret', der blandt andet afslørede, at en aarhusiansk moské har lagt lokaler til undervisning i sharialovens regler for stening og pisk.

Men byrådsmedlem og 2. viceborgmester Marc Perera Christensen (K) giver bestemt ikke meget for borgmesterens udmelding.

Udspil fra Aarhus-borgmester: Opgør med parallelsamfundet

- Det er mange års socialdemokratisk slaphed og blødsødenhed, der gør, at vi nu sidder i de her problemer. Selvfølgelig er det dejligt, at Socialdemokraterne endelig har indset deres eget massive svigt af deres by, men det er jo langt fra nok, og jeg tror ikke på, at de reelt set er klar til at ændre det samfund, de selv har været med til at skabe, siger Marc Perera Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dialog hjælper ikke

Marc Perera Christensen mener ikke, at dialog hjælper i kampen mod radikaliseringen af de mest yderligtgående islamiske kræfter.

Borgmester i kovending: Trækker støtten til stormoské

- Der er mange udmærkede elementer i deres udspil, og det må vi tage en diskussion om, men det er stadig præget af en markant grad af naivitet. Overordnet set var det på tide, men om jeg så har tilliden til, at de kan gennemføre det? Nej, det har jeg ikke. 30 års historik viser, at socialdemokraterne ikke har evnerne til at imødegå vores parallelsamfund, lyder kritikken fra Marc Perera Christensen.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Se mere af interviewet med Marc Perera Christensen i videoen øverst i artiklen.