Perera: To placeringer i spil

Konservativ byrådsmedlem jubler for lufthavnsanalyse

02:49

1 af 2

Den konservative byrådsmedlem i Aarhus Marc Perera Christensen er glad for, at der mandag aften er blevet offentliggjort en analyse af, hvor en evt. ny østjysk lufthavn kan placeres.

Lufthavnsanalysen er lavet af rådgivningsfirmaet Grontmij, som foreslår en placering i Flensted ved Låsby som erstatning for den nuværende lufthavn i Tirstrup på Djursland.

Alternativt skal en ny lufthavn placeres på Thomasminde Mark nord for Aarhus, mener Grontmij.

Se: Peger på Flensted-lufthavn

Marc Perera Christensen er stor tilhænger af, at lufthavnen i Tistrup nedlægges, og at der opføres en ny tættere på Aarhus.

Omvendt vil han endnu ikke lægge sig fast på, om lufthavnen skal placeres i Flensted eller på Thomasminde.

- Man trækker ikke bare to mia. op af lommen for at få lavet en ny lufthavn. Det kræver et grundigt arbejde, og det er det, der venter foran os, siger Marc Perera Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Dropper planer om citylufthavn

Står det til Marc Perera Christensen skal de to placeringer nu undersøges yderligere, ligesom også politikerne i Skanderborg og Silkeborg kommuner skal inddrages.

- Det, der optager os allermest i Det Konservative Folkeparti, det er, at det ikke bare handler om at få en hurtig afklaring, men at det handler om at få den rigtige afklaring. Så der er tid og ro til, at investorerne kan komme på plads, og at investorerne har mulighed for at gå materialet i dybden.

Se interviewet med Marc Perera Christensen i videoen øverst i artiklen.