Pengeløs festival: Northside dropper kontanterne

Nu er det slut med at betale med kontanter på den aarhusianske musikfestival

Foto: Morten Rygaard

Foto: NorthSide Festival

Foto: Thorsten Iversen

Foto: Tobias Nicolai Kvist Larsen

Foto: Thorsten Iversen

Foto: NorthSide Festival

Foto: Privatfoto

1 af 7

Når festivalen Northside løber af stablen i Ådalen i Aarhus til juni, kan festivalgæsterne godt lade kontanterne blive hjemme.

Northside oplyser mandag, at det er slut med at finde kontanter frem, hvis man skal betale for en øl eller en bid mad på festivalen.

Til sommer, 17. til 19. juni, bliver det nemlig for første gang udelukkende muligt at betale med betalingskort på festivalen.

Dermed gælder det om for festivalgæsterne at huske kredit- og debetkort. Det nye tiltag skal ifølge festivalen give bedre service og færre køer i boder og barer.

Ti nye navne præsenteret til NorthSide

Northside har blandt andet investeret i et nyt betalingssystem, som i 2015 i samarbejde med DK Online og OnlinePOS blev testet med stor succes på NorthSide, Tinderbox, GrimFest og Grøn Koncert.

Bedre sikkerhed og hurtigere betaling

- Beslutningen handler om sikkerhed og hastighed. Erfaring viser, at transaktioner med kort går langt hurtigere end kontantbetaling, og har man et af de nye kontaktløse kort med NFC, går det lynhurtigt, fordi du ikke skal indtaste pinkode, siger talsmand for NorthSide, John Fogde, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- 2015 var året, hvor vi testede vores nye system, og det har givet os den nødvendige overbevisning om, at vi har et driftssikkert system, der lever op til vores ønske om at tilbyde vores gæster et gratis betalingssystem, som de er fortrolige med. Vi er sikre på, at vi med det nye system kan levere bedre og hurtigere service på pladsen end tidligere.

Festivalen oplyser, at det også vil være muligt at bruge udenlandske kreditkort, ligesom dem, som har medbragt kontanter, kan få pengene ombyttet til midlertidige værdikort, som kan bruges til betaling på festivalpladsen.

KUNSTNERE PÅ NORTHSIDE 2016

Alex Vargas
Av Av Av
Beach House
Beck
Bernhoft
Bloc Party
Blossoms
C Duncan
Caribou
Coasts
Damien Rice
Deftones
Den Sorte Skole
Digitalism
Duran Duran
Flume
Iggy Pop
Jake Bugg
Jamie Lawson
Jamie xx
Lukas Graham
Malk de Koijn
Marvelous Mosell
Phlake
Puscifer
Samm Henshaw
Scarlet Pleasure
Siugr Rós
The Chemical Brothers
The Minds of 99
Ukendt Kunstner
Unknown Mortal Orchestra
Velvet Volume
Wilco
Wolf Parade
Yeasayer
Yelawolf