Penge til unge i Aarhus

To organisationer i Aarhus får penge fra Trygfonden til arbejdet med unge

Foto: Colourbox

Både Tuba og Fundamentet får en økonomisk hjælpende hånd fra Trygfonden til arbejdet med udsatte unge.

Fundamentet, der hjælper med alt fra NemID og jobansøgninger til omsorg og nærvær, får 200.000 kroner, mens Tuba får næsten 100.000 kroner.

Tuba er en organisation, der hjælper unge fra misbrugsfamilier, og donationen fra Trygfonden falder på et tørt sted.

- Desværre har mange børn og unge det rigtig svært, efter at de har kæmpet en hård kamp mod deres forældres drikkeri. Men vi oplever, at de med en forholdsvis beskeden indsats fra vores side kan tage et kolossalt skridt og komme videre i deres liv. Vi er derfor meget glade for Trygfondens donation, der betyder, at vi vil kunne tage imod yderligere 18 unge mennesker og hjælpe dem videre i tilværelsen, siger Henrik Priehn, der er regionsleder i Tuba, i en pressemeddelelse.

Fundamentet har eksisteret i et år, og organisationen har omkring 50 brugere, der kommer i lokalerne i Jægergårdsgade i Aarhus for at få rådgivning, mens yderligere 50 er i forskellige behandlingsforløb.

- Med "Vi tror på dig" håber vi at kunne hjælpe en gruppe udsatte unge til et bedre liv. Gruppens udfordringer tæller både hjemløshed, tidligere misbrug samt sociale, psykiske og økonomiske problemer. Men de unge har også et stort uudnyttet potentiale, som de både selv og samfundet kan få gavn af. Derfor er vi utrolig glade for Trygfondens støtte, der gør det muligt for os at gennemføre projektet, siger Steffen Rasmussen, daglig leder af Fundamentet, som han selv tog initiativ til og finansierede opstarten af.

Fundamentet får overrakt checken fra Trygfonden i dag, onsdag, klokken 11.00, mens Tuba får sin i morgen, torsdag.