Penge skal binde byen sammen

Aarhus Universitet får tre millioner kroner til udvikling af campus-området

Foto: Colourbox

Når man kigger ud over Aarhus, vil man kunne se en lang række gule bygninger strække sig lige fra havnen og til den nordlige bydel.

Inde bag bygningerne gemmer sig institutter og fakulteter. I alt 500.000 kvadratmeter, som alt sammen er en del af Aarhus Universitet.

Aarhus Universitet er gennem årene blot vokset og vokset, og nu håber universitetet at finde ud af, hvordan bygningerne i endnu højere grad også kan vokse sammen med resten af byen.

Til at analysere den udvikling har universitetet netop modtaget en donation på tre millioner kroner fra Realdania.

Pengene skal bruges på en række forundersøgelser af, hvordan man kan skabe en sammenhæng mellem Aarhus Universitets mange bygninger og den omkringliggende by.

- Aarhus Universitet og Aarhus by er afhængige af et tæt sammenspil, når det gælder tiltrækning af studerende, arbejdskraft og virksomheder. Byen er med til at gøre campus levende - også uden for arbejdstiden. I takt med, at universitetet vokser, vokser behovet også for, at vi åbner campus op og inviterer byen indenfor, siger rektor Brian Bech Nielsen i en pressemeddelelse.

En af de næste milepæle i udviklingen bliver i 2019, hvor Aarhus Universitet forventer at overtage Aarhus Universitetshospital i Nørrebrogade - også kendt som Kommunehospitalet.

De tre millioner kroner skal blandt andet bidrage til idéer til, hvordan hospitalsbygningerne ligeledes kan integreres.

Det kan for eksempel ske gennem forbedringer af infrastrukturen. Unversitetet planlægger allerede etableringen af to tunneler mellem Aarhus Universitetshospital og Universitetsparken.