Penge på vej til psykiatrien: Godt men de skal komme nu

Regionsformanden Bent Hansen (S) lover flere ressourcer til psykiatrisk hospital i Risskov, hvor glæden dog er afdæmpet

01:53

Det er netop vedtaget at bruge 400 mio. kr. på at forbedre sikkerheden på blandt andet psykiatriske hospitaler rundt om i landet – heriblandt på Risskov. Det glæder regionsformanden, imens det medarbejderne på aarhusianske hospital er mere kritiske.

- Der kommer flere ressourcer og flere penge, så vi får mulighed for at løse de udfordringer, man kan se i Risskov for øjeblikket, siger Bent Hansen.

TV 2 Østjylland har nemlig tidl. fortalt om netop de udfordringer og problemer, der er på det psykiatriske hospital. Personalet lever i frygt, og i de første otte måneder i år har der været hele 551 indberetninger om vold og trusler mod medarbejdere.

- Det er altid godt at få nogle flere ressourcer, men det hjælper ikke på situationen lige nu og her, siger fællestillidsmand på Psykiatrisk Hospital i Risskov, Bent Lykke.

Læs også Tillidsmand: Nedskæringer skyld i utryghed på hospital

Pengene er blandt andet øremærket til at lave specialiserede afdelinger for de mest voldelige patienter, og den idé bifalder tillidsmanden, men der er også nødt til at ske handling straks.

- Det, folk er utrygge for, er at møde på arbejde i morgen. Hvordan gør det her dem mere trygge i morgen? Kom med penge nu, lyder det prompte fra Bent Lykke.

Regionsformanden erkender, at der ikke kan gives nogen løfter om øjeblikkelige forbedringer med den nye aftale. De akutte problemer skal løses med de nuværende midler.

Du kan se mere om millionerne til psykiatrien i indslaget øverst på siden.   

03:03

Her kan du se mere til de problemer, personalet må leve med på det psykiatriske hospital i Risskov for øjeblikket. 

Luk video