Påskefrokost for socialt udsatte: - En gave at gøre noget for andre

Kirkens Korshær i Aarhus afholdt fredag påskefrokost for socialt udsatte

02:05

En af de helt folkekære påsketraditioner er påskefrokosten, og sådan en blev stablet på benene fredag ved Kirkens Korshærs værested i Aarhus.

Her var frivillige mødt op for at give socialt udsatte en god oplevelse. En af de frivillige var Laura Sparre fra Aarhus.

Læs også Se billederne: Lokale har samlet avocadoer og bananer i hundredvis

- For mig er det jo bare en gave at gøre noget for andre, siger Laura Sparre.

For mig er det jo bare en gave at gøre noget for andre.

Laura Sparre, frivillig

Overskudsfødevarer fra supermarkeder var blevet doneret til dagens påskefrokost, og derfor vidste kokken ikke på forhånd, hvad han skulle lave. 

På trods af den ekstra udfordring var også han glad for at kunne hjælpe til med at stable påskefrokosten på benene.

- Vi skal hjælpe hinanden, og vi skal være gode ved hinanden. Det er ikke alle, der har været lige heldige i livet, og så har jeg en barndomsven, der har været hjemløs i en årrække, som jeg også håber, kigger en tur her forbi i dag, siger kok ved MIB Event og Spiseriet 8000, Charlie Bak.

Frivillige støtter op

Hos Kirkens Korshær i Aarhus er man glad for, at så mange frivillige har valgt at hjælpe til for at gøre påskefrokosten til en god oplevelse for de socialt udsatte.

- Nu kan vi se her til vores påskefrokost i dag. Der har været frivillige onsdag aften til at tømme butikkerne, der har været frivillige torsdag morgen til at pakke alle tingene ned og tage dem ind i Kirkens Korshær, og vi har haft frivillige hele dagen til at tilberede frokosten sammen med kokkene, siger korshærsleder i Aarhus Niels Bjørnø.

02:37

VIDEO: Korshærsleder i Aarhus Niels Bjørnø var glad for, at de frivillige havde lyst til at bruge deres påske på at hjælpe de socialt udsatte borgere. 

Luk video

 Samarbejde med Netto

Det er supermarkedskæden Netto, som er gået sammen med Kirkens Korshær om at stable påskefrokosten på benet.

Netto donerer overskudsvarer fra deres butikker, som ellers ville være gået til spilde i helligdagene, hvor butikkerne har lukket.

Læs også Pigerne bliver overset: Marie-Louise fik konstateret ADHD som 22-årig

- De viser jo et socialt engagement, som også er vigtigt for virksomheder og erhvervsliv, og det kommer jo så heldigvis til glæde og gavn for nogen, som har rigtig meget brug for det her i de svære helligdage, så igen er det jo rigtig positivt, siger Niels Bjørnø.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om påskefrokosten hos Kirkens Korshær.